Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Χρήμα από το ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

«Επιχειρηματική Εκκίνηση, Ενίσχυση νέων και υπό σύσταση, πολύ Μικρών και μικρών Επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας» θα ονομάζεται μία «φρέσκια» δράση του ΕΣΠΑ που έχει στόχο την προαγωγή επενδύσεων για τη στήριξη της αυτοαπασχόλησης, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε νέες αγορές/κλάδους, και ειδικότερα πολύ μικρών, μικρών επιχειρήσεων, μέσω της βελτίωσης των εταιρικών δομών και ικανοτήτων.

Η δράση μόλις αποφασίστηκε και θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα μοιράσοντας 27 εκατ ευρώ.

Με τη δράση επιδιώκεται:

• Η δημιουργία νέων δυναμικών μικρών ή πολύ μικρών επιχειρηματικών μονάδων που θα συμβάλουν στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας της παραγωγικής βάσης προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής ανταγωνιστικότητας με ενσωμάτωση γνώσης.

• Ο αναπροσανατολισμός των τοπικών επιχειρήσεων σε οργανωτικές και λειτουργικές δομές που διευκολύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και σε διεθνές επίπεδο.

• η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και η αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται νέες υφιστάμενες και υπό σύσταση πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Προβλέπεται να ενισχυθούν σχέδια από διαφόρους κλάδους (μεταποίησης, κατασκευών, δημιουργικών βιομηχανιών, περιβάλλοντος, πληροφορικής καθώς και υπηρεσιών). Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρήση ρήτρας ευελιξίας για τις δαπάνες που αφορούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Επιλέξιμες δαπάνες Τα σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν μπορούν να περιλαμβάνουν δαπάνες μεταξύ των παρακάτω κατηγοριών:

• Δαπάνες προσωπικού (Πλήρες Μισθολογικό Κόστος Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου, δαπάνες εκπαίδευσης προσωπικού)

• Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού

• Προβολή, Προώθηση, Δικτύωση

• Τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων

• Λειτουργικές δαπάνες

• Προμήθεια αναλωσίμων (μεταξύ των οποίων πρώτες ύλες με ρήτρα ΕΤΠΑ)

• Δαπάνες σχεδιασμού, ανάπτυξης ή πιστοποίησης πρωτότυπου προϊόντος διασφάλιση ποιότητας Ενώ δύναται να χρηματοδοτούνται με χρήση της ρήτρας ευελιξίας ΕΤΠΑ αναγκαίες για το επενδυτικό σχέδιο δαπάνες κτιριακών διαμορφώσεων, προμήθειας εξοπλισμού και προμήθειας πρώτων υλών

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι έως 30 μήνες.Η Η διαδικασία αξιολόγησης των δυνητικά ωφελούμενων επιχειρήσεων είναι συγκριτική.

 www.insider.gr 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button