Διεθνής επικαιρότητα

Βρετανία: Τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι βοήθησαν την υπηρεσία πληροφοριών του Χονγκ Κονγκ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι σε τρεις άνδρες απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι βοήθησαν τις υπηρεσίες πληροφοριών του Χονγκ Κονγκ ύστερα από σειρά συλλήψεων από τις αρχές σε όλη την Αγγλία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι συνολικά 11 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση νωρίτερα αυτό τον μήνα, σχεδόν όλοι στην περιοχή του Γιορκσάιρ στη βόρεια Αγγλία.

Οι τρεις άνδρες θα εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα σήμερα. Επτά άνδρες και μία γυναίκα, στους οποίους δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι, πρόσθεσε η αστυνομία.

«Ενώ αυτές οι παραβάσεις είναι ανησυχητικές, θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ευρύτερη απειλή γι’ αυτούς», δήλωσε ο διοικητής Ντόμινικ Μέρφι, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης στη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η έρευνα συνεχίζεται και η αστυνομία δεν παρείχε άλλες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο του βρετανικού Νόμου περί Εθνικής Ασφάλειας, που ψηφίστηκε πέρυσι και εισήγαγε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση απειλών από ξένα κράτη. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι κατηγορίες δεν συνδέονται με ξεχωριστή έρευνα που αφορά τη Ρωσία, η οποία διενεργήθηκε με βάση τον ίδιο νόμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button