ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αυτή η νίκη δεν ήταν και τόσο νίκη… ΠΑΣΟΚ! – Κέρδισε ο Δούκας ή μήπως ο αντίπαλος του Μπακογιάννη;

Παραπολιτικά

Αυτή η νίκη δεν ήταν και τόσο νίκη… ΠΑΣΟΚ! – Κέρδισε ο Δούκας ή μήπως ο αντίπαλος του Μπακογιάννη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκλογή του Δούκα έδειξε ότι ο λαός της Αθήνας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στη Ν.Δ. και την οικογένεια του πρωθυπουργού, καταψηφίζοντας τον ανιψιό του

Και ξαφνικά ο Χάρης Δούκας ενσάρκωσε το όνειρο κάθε κεντροαριστερού, ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναστρέψιμη και πως το καθεστώς… θα πέσει γιατί βρέθηκε ο ηγήτορας! Η αλήθεια είναι ότι ο Χάρης Δούκας φαίνεται σοβαρός. Όμως κερδίζει; Σίγουρα του δόθηκε μια τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί στο πολιτικό σκηνικό, εκεί που είχε αρχίσει να βαλτώνει μετά τη διάττουσα πορεία του Στέφανου Κασσελάκη. Οι πανηγυρισμοί του Νίκου Ανδρουλάκη σε έναν βαθμό είχαν μια υπερβολή. Η εκλογή του Δούκα δεν έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται. Η εκλογή του Δούκα έδειξε ότι ο λαός της Αθήνας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στη Ν.Δ. και την οικογένεια του πρωθυπουργού, καταψηφίζοντας τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη για δήμαρχο της Αθήνας.

Οποιοσδήποτε περνούσε στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη θα κέρδιζε. Ο Δούκας πέρασε στον β’ γύρο με κάτι παραπάνω από 14%. Ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη τρίτος την α’ Κυριακή με ποσοστό 13,36% και τέλος ο Νικόλαος Σοφιανός με 12,88% από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Αν ο Ζαχαριάδης ή ο Σοφιανός είχαν περάσει β’ γύρο, είναι πολύ πιθανό σήμερα να συζητούσαμε ότι η Αθήνα θα είχε δήμαρχο Συριζαίο ή κομμουνιστή αντιστοίχως. Αυτό τι θα σήμαινε; Ότι αυξήθηκαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Πώς λοιπόν ο Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πλέον έχει αρχίσει η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ; Εκτός κι αν διαβλέπει ότι ο Δούκας μπορεί να γίνει ο νέος Κασσελάκης του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να φτάσει να γίνει και αρχηγός του κόμματος, καθώς και σοβαρός και μορφωμένος είναι και ως φαίνεται το κέντρο αναζητά ένα νέο πρόσωπο να ποντάρει σε αυτό, γιατί ο Ανδρουλάκης… τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη λένε πως δεν κάνει! Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η σχέση κάποιος που θα μπορούσε να εντοπίσει μεταξύ Κασσελάκη και Δούκα είναι ότι ο Κασσελάκης κατάφερε σε τρεις βδομάδες να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Δούκας σε 7 μέρες την Αθήνα! Σε επίπεδο τώρα σύγκρισης μεταξύ των προσωπικοτήτων δεν υπάρχει μέτρο… Δούκας με διαφορά!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button