ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Νέα τιμολογιακή πολιτική από σήμερα στο ρεύμα

Στο «πράσινο» τιμολόγιο όσοι δεν δήλωσαν προτίμηση

Περιθώριο κι αυτό το μήνα ώστε να αποφασίσουν το τιμολόγιο στο οποίο θα ενταχθούν έχουν κι αυτό το μήνα οι καταναλωτές όπως ο Νομικός Σύμβουλος του ΙΝΚΑ Νικόλαος Πίτσος λέει στο Ράδιο 98.4.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να διαβάσουν προσεχτικά τι περιλαμβάνει κάθε ένα από αυτά πριν λάβουν την απόφαση τους καθώς πάντα στα ψηλά γράμματα κρύβεται η ουσία.

Ωστόσο μέχρι και τέλος του μήνα όλοι όσοι δεν έχουν αποφασίσει εντάσσονται στο πράσινο τιμολόγιο με απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας.

Οι πάροχοι από τη δική τους πλευρά κατά τον ίδιο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού προχωρούν είτε σε μειώσεις της τιμής της κιλοβατώρας, είτε προσφέρουν δώρα προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Ο Νομικός Σύμβουλος του ΙΝΚΑ συστήνει ψυχραιμία καθώς όπως λέει υπάρχουν ακόμα αρκετοί προβληματισμοί για το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο και τι δυνατότητες επιλογής έχουν οι καταναλωτές.

‘’Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο εντός του ίδιου παρόχου σημειώνει, και πως ή κάθε πότε μπορεί να γίνετε η αλλαγή από πάροχο σε πάροχο, καθώς υπάρχουν το μπλε διάρκειας ενός έτους και το πράσινο διάρκειας έξι μηνών.

Οι ανακοινώσεις από τους προμηθευτές αναμένονται σήμερα ή αύριο, πιθανότατα, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στη Ρυθμιστική Αρχή και θα παρουσιάζονται συγκεντρωτικά προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν την ευχέρεια σύγκρισης και επιλογής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button