ΚρήτηΤοπικές Είδησης

 SOS από την Ελένη Βατσινά για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για την αδιανόητη κατάσταση του σχολικού κτιρίου

Τα πολύ σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, με τις εικόνες που είδαν το “φως” της δημοσιότητας να ισοδυναμούν με… πολλές χιλιάδες λέξεις!

Στην ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας, η κ.Βατσινά αναφέρεται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου που σκοπό έχει την «αξιοποίηση του ταλέντου των μαθητών του και την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης για την Τέχνη» αλλά την ίδια στιγμή στεγάζεται σε παντελώς ακατάλληλες εγκαταστάσεις.

«Το 90% των εγκαταστάσεων του σχολείου είναι λυόμενες αίθουσες, που έχουν να συντηρηθούν από το έτος ίδρυσής του. Τα πατώματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, υπάρχουν σπασίματα σκουριασμένα κάγκελα, παμπάλαια κλιματιστικά, λυόμενες αίθουσες που στάζουν, ενώ όπως και σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πρόσβαση ΑΜΕΑ», σημειώνει η Ελένη Βατσινά στην ερώτησή της.

Παράλληλα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι «καταστροφική για την μαθησιακή επίδοση των παιδιών», ρωτά τον υπουργό αν θα παρέμβει για την άμεση αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, αν θα υλοποιηθεί το υποσχόμενο Εθνικό Σχέδιο Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων που έχει εξαγγελθεί και αν θα προχωρήσει στην εξασφάλιση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα σχολικά κτίρια που χρήζουν επισκευής.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button