Διεθνής επικαιρότητα

Χαμάς: Χτυπήσαμε προληπτικά, το Ισραήλ ετοίμαζε επίθεση – Συζήτηση για ομήρους μετά τις μάχες

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε ως αποκλειστικό στόχο στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Είχαμε λάβει πληροφορίες που έδειχναν ότι το Ισραήλ σκόπευε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οργάνωσης μετά τη γιορτή Sukkot, εξ ου και η απόφαση για “προληπτικό χτύπημα”»: Αυτό δήλωσε την Πέμπτη (12/10), ο Salah al-Aruri, αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις κατεδαφίστηκαν μέσα σε τρεις ώρες, προς έκπληξή μας. Το Τελ Αβίβ επιδιώκει να αποσπάσει την προσοχή από τη δική του παραβατική συμπεριφορά. Το Ισραήλ είναι αυτό που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Salah al-Aruri υποστήριξε ότι μετά την πτώση της διοίκησης της Μεραρχίας της Γάζας, οι μαχητές της Χαμάς πήραν αρχικά μόνο στρατιώτες ως αιχμαλώτους, αλλά αργότερα μπήκαν στη σκηνή ένοπλοι πολίτες, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

«Οι κατηγορίες κατά του Ισραήλ και της Δύσης ότι διαπράττουμε εγκλήματα είναι ψέματα. Το Ισραήλ είναι αυτό που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το Ισραήλ δεν στοχεύει μόνο τις υποδομές της Χαμάς, αλλά και τους αμάχους» τόνισε ο Salah al-Aruri.

Ανέφερε ακόμη ότι η Χαμάς είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας εισβολής και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα των αιχμαλώτων θα γίνουν μόνο «μετά το τέλος των μαχών».

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button