ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση» – “Καρφιά” σε Κασσελάκη (vid)

«Το αποτέλεσμα των εκλογών απόψε είναι καθαρό: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ανοδική του πορεία, είναι ξεκάθαρα η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση της χώρας» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η μεγάλη πρόκληση και ο μεγάλος στόχος είναι ένας: η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η μεγάλη δύναμη που θα αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία».

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες ερμηνεύονται ως άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει β’ γύρου και όχι μόνο, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε με νόημα: «Η αγωνία μας είναι στις επόμενες εκλογές να έχει έναν ισχυρό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου, αλλά με θέσεις, απόψεις και καθημερινό αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή. Και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Νέα Δημοκρατία κυβερνά τρεις μήνες και μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες, αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, συσσωρεύονται και νέα. Τεράστιες ανισότητες, η ακρίβεια καλπάζει, η κλιματική αλλαγή έφερε βιβλικές φυσικές καταστροφές που δεν είχαν τη δυνατότητα μέσω πρόληψης να τις αντιμετωπίσουν, και παιχνίδια με τους θεσμούς. Είχε το θράσος ο κ. Μητσοτάκης να τα βρει ακόμη και με τον ακροδεξιό Βελόπουλο για να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτές είναι οι μεγάλες προκλήσεις και σε αυτές τις προκλήσεις το ΠΑΣΟΚ θα είναι απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, με σταθερό λόγο, πρόγραμμα και καθημερινό αγώνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην επίδοση του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ήρθε δεύτερος και πάει στον β’ γύρο με τον Κώστα Μπακογιάννη. «Εμείς κάναμε αυτοδιοικητικές επιλογές, αλλά και με επάρκεια, ήθος και ανανέωση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοση του Χάρη Δούκα, ο οποίος συγκέντρωσε ευρύτερες δυνάμεις. Είναι σημαντικό να ενωθούν ακόμη περισσότερο όλες αυτές οι δυνάμεις στον β’ γύρο, γιατί το μήνυμα ήταν ότι μπορεί να ηττηθεί ακόμη και ο πιο ισχυρός» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε: «Καλώ σε αυτόν τον αγώνα τις επόμενες επτά ημέρες και άλλους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων να σταθούν δίπλα μας. Διότι η αγωνία μας είναι μία αυτοδιοίκηση, που θα υπηρετεί τον πολίτη. Μία αυτοδιοίκηση που θα έχει έργο και προσφορά, αξιοποιώντας σωστά τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Και όχι μία αυτοδιοίκηση “μακρύ χέρι” του κ. Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα. Ε, αυτήν την αυτοδιοίκηση δεν νομίζω ότι την αξίζει ο ελληνικός λαός».

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button