Διεθνής επικαιρότητα

Ταϊβάν: Νικητής στις εκλογές ο άνθρωπος που το Πεκίνο μισεί – Αγωνία για την αντίδραση της Κίνας

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Λάι Τσινγκ-τε, που είναι γνωστός με το αγγλικό του όνομα, Ουίλιαμ Λάι, περιγράφει πλέον τον εαυτό του ως «ρεαλιστή εργάτη της ταϊβανικής ανεξαρτησίας». Η θέση αυτή, την οποία μοιράζεται με την απερχόμενη πρόεδρο Τσάι Ινγκ-Ουέν τον καθιστά «κόκκινο πανί» για το Πεκίνο, καθώς η Κίνα τον είχε χαρακτηρίσει ως επιλογή «μεταξύ πολέμου και ειρήνης».

Η σημερινή του νίκη στις εκλογές είναι άγνωστο ποιες εξελίξεις θα προκαλέσει. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το Πεκίνο, είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Παραδέχθηκε την ήττα του ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος, Κουμιντάνγκ (KMT), Χου Γιου-ι, παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Λάι για τη νίκη του.

AP Photo/Louise Delmotte

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως με βάση τα επίσημα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ο Λάι Τσινγκ-τε, ο οποίος αποδοκιμάσθηκε από την Κίνα που τον χαρακτήρισε ως «σοβαρό κίνδυνο», εξαιτίας των θέσεών του υπέρ της ανεξαρτησίας, είναι ο πρώτος που έφθασε τα πέντε εκατομμύρια ψήφους, βαδίζοντας προς τη νίκη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button