ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Οριστικό: Χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική μας στο Μουντομπάσκετ 2023

Είναι πλέον επίσημο, ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ (25/8-10/9).

Ο διεθνής μας ΝΒΑer δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο και έτσι δεν θα ταξιδεψει για τις Φιλιππίνες.

Αυτό είναι και το δεύτερο μεγάλο τουρνουά που χάνει ο Greek Freak με την Ανδρών, αφού δεν είχε αγωνιστεί και το 2017 στο Eurobasket ξανά λόγω θέματος στο γόνατο. Από το 2014 μέχρι και πέρυσι στο Παγκόσμιο, βρισκόταν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις πλην του 2017.

Αυτό έκανε ο ίδιος γνωστό με ανάρτησή του στα social media: «Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ήθελα για  παίξω στο Παγκόσμιο. Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειάς αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο. Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογή μου και πλέον πρέπει να συνεχίσω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο. Ο προσωπικώς μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου την επόμενη χρονιά».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button