ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Χρυσό στην πάλη και το μπάσκετ η Ελλάδα 

Πρώτη θέση για τον Χρηστοφορίδη και για τις ομάδες Μπάσκετ 3×3 Ανδρών και Γυναικών

Τέσσερα μετάλλια έφερε στην Ελλάδα η τέταρτη μέρα των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», τα δύο χρυσά από τις Εθνικές μας ομάδες 3×3 ανδρών και γυναικών που επικράτησαν στους τελικούς του πρωτοεμφανιζόμενου αθλήματος στους Αγώνες με 12-11 και 11-9 των Κροατίας και Σλοβενίας αντίστοιχα και τα άλλα δύο  από την Παράκτια Πάλη, με χρυσό από τον Χρήστο Χρηστοφορίδη στα -80κ. και ασημένιο από τον Νίκο Αρουζμανίδη στα -70κ.
Η ελληνική αποστολή έχει εξασφαλίσει ένα ακόμα μετάλλιο, καθώς αύριο (Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου) στις 6:00 μ.μ. (EΡΤSPORTS1) η Εθνική ομάδα Beach Handball των γυναικών θα διεκδικήσει το χρυσό στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στην Ισπανία στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο, τη βασική εγκατάσταση Αγώνων. 

Ο  Χρήστος Χριστοφορίδης έφτασε με εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον τελικό των -80 κ. νίκησε 3-0 τον Αλγερινό Χαουκί Ντουλάτσε. Ο Ιταλός Γκαμπριέλε Ντόρο ήταν αυτός που πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο. 
Ένα πραγματικό ντέρμπι έγινε και στον τελικό των -70 κ. ανάμεσα στον Γάλλο, Κεντάν Στικέρ και τον Νίκο Αρουζμανίδη. Έπειτα από μία δυνατή μάχη στον τελικό, κι ενώ το σκορ ήταν 2-2, ο Στικέρ έβγαλε εκτός ρινγκ τον Έλληνα παλαιστή και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 3-2. Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας κέρδισε ο Τυνήσιος Χαιέρ Εντίν Μπεντίν, που νίκησε τον Ισπανό Κάρλος Αλβάρες Ιγκλέσιας με 3-1.
Στις γυναίκες στα -60 κ. η Ιταλίδα Φραντσέσκα Ιντελικάτο έδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο τίτλος “βασίλισσα της άμμου” της ανήκει δικαιωματικά. Αναδείχθηκε Μεσογειονίκης νικώντας με  3-0 την Τυνήσια, Χαϊμά Φουζιά Αουισί που πήρε το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο πήγε στην Ισπανίδα Μαρία Βικτόρια Μπαές Ντιλόνε που επικράτησε 3-0 της Ελληνίδας, Χριστίνας Καμενίτσας, η οποία πραγματοποίησε καλή εμφάνιση.
Στα σημαντικά της τέταρτης ημέρας των Αγώνων, είχαμε και τη μεγαλύτερη επιτυχία του ιταλικού ανδρικού Beach Handball όπου η Ιταλία απέκλεισε με ανατροπή 2-1 την Ισπανία στον 2ο ημιτελικό και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό οποιαδήποτε διεθνής διοργάνωσης (7:00μμ, Τετάρτη 13/9)! Οι Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τους Κροάτες, οι οποίοι επικράτησαν εύκολα 2-0 των Κυπρίων. Στο πρόγραμμα της Τετάρτης αγωνίζεται και η Εθνική μας ομάδα των ανδρών κόντρα στην Τυνησία για τις θέσεις 5-6, μετά το 2-1 επί του Μαρόκου. 
Το τουρνουά Beach Soccer κατέκτησε η Ισπανία, η οποία νίκησε στον τελικό την Πορτογαλία με 3-0 παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ντάβιντε Τιτζάνο. 
Στο πολύ θεαματικό άθλημα του Kiteboarding oι Γάλλοι Μαξίμ Νοσέ και Ποεμά Νιούλαντ δάμασαν τα κύματα εξαιτίας των οποίων δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το αγώνισμα του Rowing Beach Sprint! Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξίμ Νοσέ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Ο συμπατριώτης του, Αξέλ Μαζελά, νικητής του φετινού προ-Ολυμπιακού Test Event, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 16 βαθμούς ποινής, αφήνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου τον Κύπριο Ντένις Ταραντίν, που έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο οποίος πήρε το χάλκινο μετάλλιο. 
Στο Kiteboarding Γυναικών, η γαλλική ομάδα πέτυχε επίσης το «ένα-δύο», με νικήτρια την Ποεμά Νιούλαντ και τη Λοριάν Νολό, κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου και νικήτρια του φετινού προ-Ολυμπιακού Test Event, ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε η Ιταλίδα Τιάνα Λαπόρτε. 
Η Ελληνίδα Αιμιλία Κωστή κατέλαβε την 5η θέση της γενικής κατάταξης σε σύνολο έξι αθλητριών, με 54 βαθμούς ποινής. 
Το Rowing Beach Sprint ολοκληρώθηκε με βάση την κατάταξη των αθλητών και των αθλητριών βάσει των κουρσών που είχε επιτρέψει ο καιρός να γίνουν, με την Ισπανία να σαρώνει τα μετάλλια όλων των κατηγοριών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button