Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Οι εκδηλώσεις της ‘Σταγόνα Ελπίδας”- Στο επίκεντρο η διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αίματος- Δείτε φωτογραφίες

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών Σταγόνα Ελπίδας, μέλος της ΠΟΣΕΑ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώσαμε και υλοποιήσαμε την 21η Λαμπαδηδρομία. Μεταφέραμε την Φλόγα της Αγάπης στην Κοζάνη για να διαδώσουμε την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Το 2023 ήταν και είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά.

Με τις ελλείψεις αίματος το καλοκαίρι, η Ομοσπονδία μας προέτρεψε όλους τους Συλλόγους Μέλη, όπως η Σταγόνα Ελπίδας στην Κοζάνη και σ όλη την Ελλάδα, να καταβάλουμε πιο μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν ελλείψεις στις αιμοδοσίες όλων των Νοσοκομείων.

Με τις φωτιές στον Έβρο έκλεισε ακόμα και το νοσοκομείο Αλεξανδρουπολης και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία προκάλεσε ελλείψεις και αποδιοργάνωση.
Η ΠΟΣΕΑ εγκαίρως μας ενημέρωσε για το πρόβλημα και όλοι οι σύλλογοι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Ύστερα ήρθαν οι πλημμύρες στην Θεσσαλία. Το πρόβλημα αμέσως πολλαπλασιάστηκε γιατί δεν μπορεί να υπάρχει προσφορά αίματος αφού δεν υπάρχει ούτε καν πρόσβαση στα νοσοκομεία, (πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου) και οι άνθρωποι εκεί έμειναν άστεγοι. Επίσης με τις μολύνσεις θα υπάρχει πρόβλημα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Σαν λύση προτάθηκε να ενισχύσουμε όλοι οι άλλοι σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α με περισσότερες εξορμήσεις.

Εμείς οργανώσαμε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία 13 Σεπτεμβρίου μαζί με την Λαμπαδηδρομία, που ήταν παράλληλα η παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού ων οστών, με πανελλαδική εξόρμηση, με την συμμετοχή του
– Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης
– ΕΚΑΒ Κοζάνης
-Αστυνομία Κοζάνης
Λαμπαδηδρομους τους αθλητές του – Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης
Τους αθλητές του γυμναστηρίου
– Μακεδονική Δύναμη
– Θέατρο Παρέα, των μελών μας και των φίλων του συλλόγου.

Συνδιοργανώσαμε Τουρνουά μπάσκετ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου για την εύρεση συμβατού δότη για όποιον έχει ανάγκη, σε συνεργασία με
– το Όραμα Ελπίδας,
– τον ΟΑΠΝ Κοζάνης για την παραχώρηση του ΔΑΚ, δεν ήταν η πρώτη φορά, όπως και η πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων στον οργανισμό,

Ευχαριστούμε το
– καφέ Cude, και την Έλενα Γκουζγκούνη, την ψυχή αυτής της προσπάθειας, και την
-TUBORG για την χορηγία,

τον μπασκετμπολίστα
– – Κύριλλο Μακρυμίχαλο, ήρθε από την Αθήνα για να στηρίξει την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς μυελού οστών,
τον νέο φίλο του συλλόγου μας,

– τον Τέλη Βωβό στην παρουσιαση, και απονομή πλακετών, (είναι πάντα στο πλευρό μας, σε όλες τις δράσεις και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα),

Ευχαριστούμε τους παράγοντες και όλους τους παίχτες των ομάδων
– Διόσκουροι Κοζάνης
– Εθνικός Κοζάνης
– Ηρακλής Κοζάνης
– ΑΟ Καστοριάς που δέχθηκαν να βάλουν
” Ένα Καλάθι Ζωής”
και ο σύλλογός μας με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών και μελών μας ενημερώσαμε και πήραμε δείγματα μυελού των οστών.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο μεγάλους και διαχρονικούς χορηγούς των δράσεών μας τον
– Κώστα Φωτόπουλο
– Hermes tours, που στην 21η Λαμπαδηδρομία πάλι ήταν παρών με το καινούριο λεωφορείο

Ιδιαίτερη μνεία και ένα μεγάλο Ευχαριστώ πρέπει να κάνουμε στον
– Μεγάλο χορηγό,
– Pitenis που με 10500 σημεία πώλησης στον κόσμο,
45 αντιπροσώπους,
162 σημεία πώλησης στο εξωτερικό,
41 αντιπροσώπους στο εξωτερικό,
σε 29 χώρες,
αγκάλιασε την προσπάθεια μας και έγινε χορηγός με το γευστικότατο κέτερινκ και τα νερά για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην προσπάθεια εύρεσης συμβατού δότη για όποιον έχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε το τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσιου Νοσοκομείου Κοζάνης με την συνεχή συνεργασία για όλες τις εξορμήσεις, δράσεις, συμβουλές με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να είναι πάντα στην διάθεση του συλλόγου Σταγόνα Ελπίδας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν στην Αιμοδοσία, στην 21η Λαμπαδηδρομία, στο 2ημερο Τουρνουά Μπάσκετ έδωσαν αίμα, έγιναν εθελοντές δότες μυελού οστών και έδωσαν υπόσχεση συνέχειας της Αλληλεγγύης.

Για το ΔΣ
Πρόεδρος
Χρήστος Σκόρδας

Γραμματέας Κωνσταντίνος Τσιώγκας

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button