Διεθνής επικαιρότητα

Σβίγκου: Νέο ξεκίνημα, με συγκροτημένο σχέδιο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα

«Η ΝΔ νοιάζεται και προστατεύει τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς», τονίζει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής». Προσθέτει ότι αυτό φαίνεται και από τον προϋπολογισμό που κατέθεσε, που «μεγαλώνει τις ανισότητες, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών βλέπει το πραγματικό της εισόδημα και την αγοραστική της δύναμη να μειώνεται διαρκώς».

Υπογραμμίζει, ότι στον αντίποδα «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, για κοινωνική δικαιοσύνη, στήριξη της εργασίας, άμβλυνση των ανισοτήτων, πάταξη της αισχροκέρδειας», μιλώντας για σειρά από «ρεαλιστικές και συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει εδώ και καιρό, για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση των τιμών, τα κόκκινα δάνεια, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα». Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πορεία προς το συνέδριο, αναφέρει ως προτεραιότητες την «άσκηση των καθηκόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πειστικά επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις». Αλλά και «το άνοιγμα στην κοινωνία, ειδικά στα κοινωνικά στρώματα με τα οποία οι δεσμοί μας είχαν χαλαρώσει το προηγούμενο διάστημα». Γιατί, όπως είπε, «μόνο με την κοινωνία σύμμαχο θα μπορέσουμε να αποτελέσουμε ένα αποτελεσματικό ανάχωμα στα αντιλαϊκά σχέδια της ΝΔ, αλλά και να κάνουμε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ένα ισχυρό, μαζικό κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Σβίγκου τονίζει ότι «οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις αντανακλούν την κακή εικόνα του προηγούμενου διαστήματος, κι ένα κλίμα απογοήτευσης», όμως υπογράμμισε ότι «όλα αυτά τα έχουμε αφήσει πια πίσω μας», υποστηρίζοντας ότι η επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εφικτή «με σκληρή δουλειά, θεσμικές προτάσεις μέσα στη βουλή, με αγώνες μέσα στα κινήματα», καθώς και «με ένα συγκροτημένο πολιτικό σχέδιο και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, για το σήμερα και το αύριο της χώρας».

Αναφερόμενη στο συνέδριο, υπογραμμίζει ότι εκεί «θα γίνει ένας βαθύς, δημοκρατικός και ειλικρινής διάλογος για το πώς θα μπορέσουμε να επαναπροσεγγίσουμε τον κόσμο που χάσαμε στις τελευταίες εκλογές. Αλλά και πώς θα απευθυνθούμε στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου». Ο οποίος, είπε, «αναζητά κοινωνικά δίκαιες, συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές και, ταυτόχρονα, ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά του». Προσθέτει ότι η ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτευχθεί με «ένα νέο, ανανεωμένο, κυβερνητικό πρόγραμμα», το οποίο «θα απαντά, σε προοδευτική κατεύθυνση, στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία». Αλλά και με «ένα κόμμα των ενεργών μελών, όπου όλοι κι όλες θα έχουν και λόγο και δύναμη, θα συνδιαλέγονται και θα συναποφασίζουν».

Αναφερόμενη στον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων, η Ράνια Σβίγκου τονίζει ότι αυτός «είναι αναντίστοιχος με τις κοινωνικές ανάγκες και τις κοινωνικές προσδοκίες, ενώ ωφελεί αντικειμενικά, μόνο τα αντιλαϊκά και συντηρητικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εργάζεται για την ενότητα και επιδιώκει τη συνεργασία των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων». Καταληκτικά υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει προοδευτική προοπτική, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button