Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Αν επιστρέψει ο Τραμπ θα απελάσει εκατομμύρια παράνομους μετανάστες!»

Εάν επανεκλεγεί, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη «μεγαλύτερη μαζική απέλαση» παράνομων μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, ανέφερε η New York Post. Αμερικανοί δημοσιογράφοι μάλιστα κάνουν ήδη συγκρίσεις με την πολιτική του προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, ο οποίος απέλασε περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες από τη χώρα το 1954. Εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα απελάσει 20 φορές περισσότερους παράνομους μετανάστες από αυτούς που βρίσκονται τώρα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για το πώς θα πραγματοποιηθεί και πώς θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα. Αμερικανοί αξιωματούχοι μετανάστευσης είπαν στη New York Post ότι μια τόσο μεγάλη επιχείρηση θα απαιτούσε σημαντική απασχόληση των αρχών και των τελωνείων, καθώς και αυξημένη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ. ο ερευνητικός διευθυντής της NumbersUSA, Έρικ Ρούαρκ, παραδέχτηκε ότι ο αριθμός των 20 εκατομμυρίων «δεν είναι παράλογη εκτίμηση», δεδομένου του αριθμού ρεκόρ των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Μπάιντεν:

«Υπάρχουν πιθανώς 15 με 20 εκατομμύρια, δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που έρχονται». Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ Τομ Χόμαν, ο οποίος υπηρέτησε στη θέση υπό τον Τραμπ, εξήγησε ότι η υπηρεσία διαθέτει «συστήματα που είναι πολύ καλά στην αναγνώριση ανθρώπων». Ο ίδιος επισημαίνει: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το Κογκρέσο». Χρειαζόμαστε αξιωματικούς, χρειαζόμαστε χώρους κράτησης, χρειαζόμαστε συμβόλαια μεταφοράς για αυτούς που θα απελαθούν».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button