ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Νέες εικόνες από τη φωτιά στην αίθουσα γάμου στη Μοσούλη με τους 113 νεκρούς (vid)

Σοκάρει το νέο βίντεο από τη φωτιά στη γαμήλια δεξίωση στο Ιράκ που έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άτομα

Την ώρα που το ζευγάρι βρίσκεται στο κέντρο της πίστας για τον πρώτο χορό κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στην αίθουσα εκδηλώσεων. Οι φλόγες εξαπλώνονται αστραπιαία και οι καλεσμένοι τρέχουν να σωθούν.

Ένα νέο βίντεο από την τραγωδία στο Ιράκ σοκάρει. Δεκάδες άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από τις φλόγες που τους περικυκλώνουν. Οι γονείς αρπάζουν τα παιδιά τους και προσπαθούν να βρουν έξοδο διαφυγής.

Στον γάμο σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι ενώ περίπου άλλοι τόσοι είναι τραυματίες, ενώ οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 1000. Τα αίτιά της πυρκαγιάς ακόμα ερευνώνται, ωστόσο όπως ανέφεραν μάρτυρες φαίνεται πως ξεκίνησε από πυροτεχνήματα.

«Κατά τη διάρκεια του αργού χορού, ένα από τα πυροτεχνήματα χτύπησε την οροφή. Το ταβάνι έπιασε ξαφνικά φωτιά και εξαπλώθηκε παντού, επειδή ήταν όλα φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά».

«Τα πάντα πήραν φωτιά και άρχισαν να πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων. Κανείς δεν μπόρεσε να βγει έξω».

Η Rania Waad, μια 17χρονη κοπέλα, η οποία υπέστη εγκαύματα στο χέρι, δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ενώ η νύφη και ο γαμπρός χόρευαν, «τα πυροτεχνήματα άρχισαν να ανεβαίνουν στο ταβάνι [και] ολόκληρη η αίθουσα τυλίχθηκε στις φλόγες».

Η περιοχή
Το al-Haitham Hall, που έγινε ο γάμος είναι ένας μεγάλος χώρος εκδηλώσεων που βρίσκεται στα περίχωρα της βόρειας πόλης Qaraqosh. Γνωστή και ως Bakhdida, είναι το κύριο κέντρο της περιοχής al-Hamdaniya και βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Μοσούλης.

Η Qaraqosh ήταν η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη στο Ιράκ – με πληθυσμό περίπου 50. 000 κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ασσύριοι – πριν καταληφθεί από τη σουνιτική μουσουλμανική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το 2014. Η πόλη εξακολουθεί να ανοικοδομείται και περίπου οι μισοί από τους κατοίκους της λέγεται ότι έχουν επιστρέψει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button