ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Euro 2032: Συνυποψήφιες Ιταλία και Τουρκία για τη διοργάνωση

Ποδόσφαιρο

Euro 2032: Συνυποψήφιες Ιταλία και Τουρκία για τη διοργάνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιολογείται από την UEFA η πρόταση των δύο χωρών για την από κοινού διοργάνωση του Euro 2032

Μέσω ανακοίνωσης της, η UEFA επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει Ιταλία και Τουρκία ώστε να αποτελέσουν διοργανώτριες του Euro 2032. Οι δύο ομοσπονδίες ποδοσφαίρου των χωρών, έλαβαν επιστολή σήμερα από την UEFA και πλέον αναμένεται η αξιολόγηση από την Εκτελεστική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Νιόν (10 Οκτωβρίου).

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Euro 2032, ο εναρκτήριος αγώνας θα πρέπει να γίνει στην Τουρκία και ο τελικός στην Ιταλία, κάτι το οποίο δεν έχει τεθεί σε διαπραγματεύσεις ακόμη. Οι όμιλοι θα χωριστούν μεταξύ των δύο χωρών. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γίνεται σε δύο διαφορετικές χώρες, αφού προηγουμένως είχε συμβεί στο Βέλγιο και την Ολλανδία το 2000, στην Αυστρία και την Ελβετία το 2008 και στην Πολωνία και την Ουκρανία το 2012. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως η προσφορά της τουρκικής ομοσπονδίας για τη διοργάνωση του UEFA EURO 2028, για την οποία είχε ενδιαφερθεί μέχρι πρότινος, δεν υφίσταται πλέον. Μάλιστα, με αυτή την εξέλιξη, πλέον η διεξαγωγή του EURO 2028 αναμένεται να φέρει ως άμεσες υποψήφιες τις Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία και Σκωτία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button