ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Έρχονται αυξήσεις στο κόστος του νερού από το Φράγμα Αποσελέμη (vid)

Κρήτη: Έρχονται αυξήσεις στο κόστος του νερού από το Φράγμα Αποσελέμη (vid)

Από 20 λεπτά το κυβικό, αυξάνεται στα 31 λεπτά, όπως αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, προκειμένου να υπάρξει βιωσιμότητα στον οργανισμό

  • Το ενεργειακό κόστος εκτοξεύει την τιμή του νερού στο Φράγμα Αποσελέμη
  • Στα 31 λεπτά το κυβικό με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΚ
  • Αυξήσεις στην σκιά της λειψυδρίας με φόντο το Φράγμα Αποσελέμη
  • Στον Άγιο Νικόλαο η διοίκηση του ΟΑΚ για τα νέα δεδομένα στην τιμολογιακή πολιτική

Το ενεργειακό κόστος εκτοξεύει προσεχώς την τιμή στο νερό του Φράγματος Αποσελέμη, με το οποίο υδρεύονται οι δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, με συνέπεια να είναι ορατό το ενδεχόμενοι οι καταναλωτές να πληρώνουν ακριβότερο το νερό, από το νέο έτος.

Από 20 λεπτά το κυβικό, αυξάνεται στα 31 λεπτά, όπως αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, προκειμένου να υπάρξει βιωσιμότητα στον οργανισμό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά της λειψυδρίας, με το μεγάλο υδρευτικό έργο της Κρήτης να στερεύει από νερό σε δύο μήνες.

Αυτή τη στιγμή, το Φράγμα έχει μόλις 4 εκατομμύρια 500.000 κυβικά νερού, ενώ στη περίπτωση που δεν υπάρξουν τους επόμενους μήνες έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, τότε το φράγμα θα κλείσει για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης Βασιλειές: Χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού και κανείς δε “συγκινείται” – «Καταγράφουμε τη ζημιά» η απάντηση της ΔΕΥΑΗ (vid, pics)

Διαβάστε επίσης Αποσελέμης: Νερό ως τα Χριστούγεννα – Στο 15% της χωρητικότητάς του οι ποσότητες που διαθέτει το φράγμα

Αύριο η διοίκηση του ΟΑΚ θα βρεθεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου προκειμένου να ενημερώσει για τη νέα τιμολογιακή πολιτική αλλά και για την επέκταση των δικτύων σε Άγιο Νικόλαο, Ελούντα, Κριτσά και Μίλατο, όπως και για την εγκατάσταση υδροστρόβιλου στη σήραγγα, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Αποφάσεις για το «καυτό» αυτό ζήτημα, της αύξησης του νερού ή όχι στους δημότες αναμένεται να λάβουν οι νέες δημοτικές αρχές σε Ηράκλειο, Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button