ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Eurovision: Απόλυτο χάος! Ο ξυλοδαρμός από τον τραγουδιστή της Ολλανδίας και οι απανωτές αντιδράσεις των χωρών

Απανωτά «χαστούκια» στον διαγωνισμό της Eurovision με την Ολλανδία να αποπέμπεται από τον φετινό τελικό μετά από καταγγελία ξυλοδαρμού και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν να αντιδρούν η καθεμία με τον τρόπο της για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Το μόνο σίγουρο στη φετινή Eurovision είναι ότι…. η μουσική δεν τους ένωσε και το σύνθημα «United by music» πήγε περίπατο.

Το απόλυτο χάος στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision που γίνεται στην σκιά δύο μεγάλων πολέμων στην Ουκρανία και στη Λωρίδα της Γάζας με τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις να μην μπορούν να μείνουν εκτός του διαγωνισμού. 

Ο Slimane διέκοψε την τελική πρόβα του – Το φαβορί από τη Γαλλία τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Slimane ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό της Eurovision αποτελεί το απόλυτο φαβορί του μουσικού διαγωνισμού καθώς βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στα προγνωστικά. Ο Slimane, εντυπωσίασε με την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του β’ ημιτελικού της περασμένης Πέμπτης. 

Ωστόσο, ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προέρχεται από την τελευταία πρόβα του Slimane λίγο πριν τον τελικό της Eurovision δείχνει τον Γάλλο τραγουδιστή να διακόπτει την ερμηνεία του προκειμένου να κάνει τη δική του τοποθέτηση για τον πόλεμο στη Γάζα.
«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδήσω για την ειρήνη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Slimane κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής της δικής του πρόβας από τη σκηνή της Eurovision 2024 και πρόσθεσε: «Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».

Χαμός επικρατούσε από την αρχή του φετινού διαγωνισμού από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Ισραήλ και ενώ η στρατιωτική εισβολή στη Γάζα που έχει προκαλέσει περισσότερο από 30.000 θύματα Παλαιστινίους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη οι συμμετέχουσες χώρες μετά την πρόκριση του Ισραήλ στον τελικό ξεκίνησαν τις αποδοκιμασίες προς την ομάδα που συμμετέχει, με την τραγουδίστρια να απαντά χλευάζοντας τις αποδοκιμασίες αυτές.

Και σαν να μην έφτανε το «σόου» αυτό, η Ολλανδία αφού αντέδρασε στην πρόκριση του Ισραήλ στη συνέντευξη τύπου και αφού απουσίαζε από την τελική πρόβα, ήρθε καταγγελία για τον Ολλανδό εκπρόσωπο, Joost Klein ότι ύβρισε και χτύπησε τεχνικό από την παραγωγή της Eurovision με αποτέλεσμα η EBU να το επιβεβαιώνει και να αποπέμπει τη χώρα από τον τελικό διαγωνισμό. 

Μετά από όλα αυτά οι χώρες η μία μετά την άλλη άρχισαν να αντιδρούν, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Μετά τις αλλαγές ωστόσο η Μαρίνα Σάττι η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα με το «ΖΑΡΙ» θα εμφανιστεί στη 11η θέση και η Κύπρος με τη Silia Kapsis στη 19η. 

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία μετά τον αποκλεισμό της Eurovision

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η EBU μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, αφού μειώνονται οι θέσεις εμφάνισης στον αποψινό τελικό. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση 5 και έτσι σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι 5 οι ψήφοι δεν θα μετρήσουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της EBU:

«Ως αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της Ολλανδίας στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ισχύουν τα ακόλουθα: Όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση 5.

Τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26. Για παράδειγμα, εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην 9η θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη 10η θέση κατατάσσεται τώρα στην 9η θέση και θα λάβει 2 βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην 11η θέση είναι τώρα στη 10η θέση και λαμβάνει 1 βαθμό. Δεν θα δοθεί κανένας βαθμός στην Ολλανδία από το κοινό. Οι θεατές στην Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον Μεγάλο Τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει.

Η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις γραμμές για το τραγούδι 5. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι 5. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι 5, οι ψήφοι του δεν θα μετρήσουν, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας».

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος αποκαλύπτει για τον Joost Klein – «Την χτύπησε την κοπέλα»

Ο συνθέτης του «Liar», Δημήτρης Κοντόπουλος, μίλησε στο «Καλύτερα Δε Γίνεται» και αποκάλυψε το παρασκήνιο για τον αποκλειστμό της ολλανδικής αποστολής από την «Eurovision». 

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος ανέφερε αρχικά: «Δεν ξέρω τι έχετε μάθει εσείς εκεί πέρα. Από αυτά που ακούμε όμως εδώ, οι τελευταίες πληροφορίες που έχω εγώ είναι ότι τελικά την χτύπησε την κοπέλα. Οπότε καλά έκανα και τον απέκλεισαν, είναι ένας διαγωνισμός». 

«Α, τελικά την χτύπησε, μαθαίνεις εσύ;» ρώτησε τότε η οικοδέσποινα της μεσημεριανής εκπομπής με τον Δημήτρη Κοντόπουλο να απαντά πως «έτσι ξέρω. Έτσι ξέρω, έτσι έχω μάθει. Ότι δηλαδή υπήρχε και φραστική επίθεση αλλά υπήρχε και χτύπημα».

«Οι δικές μου πηγές, γιατί είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία όσο γίνεται η εκπομπή, λένε ότι ο Joost Klein, την ώρα που συνέβη αυτό το περιστατικό, που επιτέθηκε στην κοπέλα, δεν ήταν απολύτως νηφάλιος» είπε η Ναταλία Γερμανού.

Eurovision 2024: Απούσα Ελλάδα και Κύπρος από την παρέλαση των σημαιών 

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Ελβετία λείπουν από τη σκηνή της παρέλασης των σημαιών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται από την ολλανδική De Telegraaf :

«Η παρέλαση της σημαίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Μάλμε κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία και η Ελβετία δεν εμφανίστηκαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια αυτής». 

Σε αναρτήσεις στο social media αναφέρεται: οι Bambie Thug, η Μαρίνα Σάττι, ο Nemo και η Σίλια Καψής δεν παραβρέθηκαν στην τελετή της σημαίας στην τελική πρόβα! 

Eurovision: Η εκπρόσωπος του Ισραήλ έκανε πρόβες με τεχνητά γιουχαρίσματα

Η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί το Ισραήλ φέτος, Εντέν Γκολάν έχει δεχτεί μια σειρά επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, τόσο από τον εκπρόσωπο της Ολλανδίας που δείχνει την αντιπάθειά του προς τη χώρα της, όσο και από το κοινό της Εurovision, το οποίο δεν δίστασε μάλιστα να τη γιουχάρει, όταν ανέβηκε στη σκηνή στον β’ ημιτελικό.

Ένα βίντεο στο Twitter δείχνει ότι η Εντέν Γκολάν είχε προετοιμαστεί για κάθε τέτοια περίπτωση. Στο εν λόγω κλιπ, φαίνεται να τραγουδά, ενώ μέλη της αποστολής της μιμούνται τον κόσμο κάτω από τη σκηνή της Eurovision, που τη γιούχαρε, φωνάζοντας «άντε γαμ*** ή ελευθερία στην Παλαιστίνη». 

Eurovision: Αντίδραση και από τη Νορβηγία – Αποσύρεται η τραγουδίστρια που θα έδινε τη βαθμολογία

Η Νορβηγίδα τραγουδίστρια Alessandra την οποία είχαμε δει στη Eurovision το 2023 στο Λίβερπουλ θα παρουσίαζε απόψε την βαθμολογία της χώρας της στον τελικό.

Μετά την απομάκρυνση της Ολλανδίας και τις αντιδράσεις με τη συμμετοχή του Ισραήλ η Allesandra ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει εκείνη τη βαθμολογία.

Το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK ανακοίνωσε ότι η τραγουδίστρια δεν θα μοιράσει τους πόντους λόγω της «φλεγμονώδη κατάστασης» στον διαγωνισμό.

«”United by music” είναι το σλόγκαν του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αλλά αυτή τη στιγμή σας χωρίζει η μουσική», δήλωσε ο Morten Thomassen, πρόεδρος του MGP, του εθνικού διαγωνισμού τραγουδιού της Νορβηγίας. 

Ο παρουσιαστής του NRK Ingvild Helljesen θα αναλάβει να μοιράσει τους πόντους. 

To 12άρι της Ελλάδας από την Έλενα Παπαρίζου

Το 12άρι της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό της 68ης Eurovision θα ανακοινώσει φέτος η «Number one» Έλενα Παπαρίζου. Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, στο Κίεβο της Ουκρανίας, με το τραγούδι «My number one», τη βραδιά του τελικού, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, θα ανακοινώσει τους 12 βαθμούς της ελληνικής κριτικής επιτροπής, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στον διαγωνισμό τραγουδιού.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button