Διεθνής επικαιρότητα

Ταϊβάν: Παρουσίασε το πρώτο δικό της υποβρύχιο ως αντίβαρο στην κινεζική απειλή

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της νήσου σε μία στιγμή που το Πεκίνο εκτοξεύει σχεδόν καθημερινά απειλές και πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά στρατιωτικές ασκήσεις για την προβολή κινεζικής αμυντικής ισχύος.

Η Κίνα αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία της Ταϊβάν, η οποία σύμφωνα με την οπτική του Πεκίνου θα πρέπει να περάσει υπό τον έλεγχό της, με την Ταϊπέι να απαντά υλοποιώντας ένα εγχώριο πρόγραμμα παραγωγής υποβρυχίων.

Παρούσα στην τελετή η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν όπου το ντιζελοηλεκτρικό σκάφος ονομάστηκε επισήμως «Narwhal» στα αγγλικά και «Hai Kun» στα μανδαρινικά – που μπορεί να μεταφραστεί ελεύθερα ως «θαλάσσιο τέρας».

«Το υποβρύχιο είναι μια σημαντική υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσής μας για την υπεράσπιση της χώρας μας”, δήλωσε η Τσάι.

«Στο παρελθόν, πολλοί πίστευαν ότι η κατασκευή ενός εγχώριου υποβρυχίου θα ήταν ένα αδύνατο έργο. Αλλά τα καταφέραμε», πρόσθεσε.

Η τελετή, όπως αναφέρει το CNNi ήταν μια σημαντική προσωπική στιγμή για την Τσάι, η οποία ξεκίνησε μια εμβληματική αμυντική πολιτική για την κατασκευή του πρώτου εγχώριου υποβρυχίου λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της το 2016.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button