ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έγραψε ιστορία ο Ταϊγανίδης με μέγα χορηγό τον «Κωτσόβολο» (video)

Στην ιστορία πέρασε ο παραολυμπιονίκης μας Χαράλαμπος Ταϊγανίδης που ολοκλήρωσε με επιτυχία το εντυπωσιακό εγχείρημα που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου από το λιμάνι της Σούδας!

Κολυμπώντας κάθε μέρα, από την ανατολή του ηλίου και μέχρι τη δύση του, και μετά από οκτώ ημέρες έφτασε χθες λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι στο λιμάνι της Σητείας, σφραγίζοντας έναν πραγματικό κολυμβητικό άθλο 250 χλμ. ανοικτής θάλασσας! Ενδιάμεσοι σταθμοί της κολυμβητικής του διαδρομής ήταν το Ρέθυμνο, το Μπαλί, η Αγία Πελαγία, το Ηράκλειο, η Χερσόνησος, η Μίλατος και το ακρωτήρι του Αγίου Ιωάννη.

«Η ζωή έχει πολλές ανηφόρες και λακκούβες. Πέφτουμε μία φορά αλλά πρέπει να σηκωνόμαστε δύο. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τα πάντα στη ζωή είναι δύσκολα όμως η θέληση πρέπει να μας παρακινεί. Ο φόβος είναι μία ιδέα που καλλιεργούμε εμείς και την αφήνουμε να μας καταπιεί. Πρέπει λοιπόν να την καταπολεμάμε. Τα νέα παιδιά χρειάζονται αποδείξεις και εμείς πρέπει να τους τις δίνουμε. Να τους στρώνουμε ένα καλύτερο δρόμο…», δήλωσε στην Κρήτη ΤV και την Ειρήνη Σαμαριτάκη ο Ταϊγανίδης λίγο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης, που θέλησε να αποδείξει ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο και ότι ο άνθρωπος κρύβει μέσα του τεράστια δύναμη, έγινε δεκτός κατά την άφιξη του με επευφημίες από πλήθος που τον περίμενε στο λιμάνι της Σητείας προκειμένου να του αποδώσει τα εύσημα για την αποφασιστικότητα, την πίστη και τη θέληση που επέδειξε προκειμένου να φέρει εις πέρας τον στόχο του!

Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και φίλος του, ο χρυσός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Γιώργος Καπελλάκης. «Αυτό το μεγάλο εγχείρημα του Χαράλαμπου τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Οι Έλληνες αθλητές και παραολυμπιονίκες είναι παράδειγμα προς μίμηση. Σίγουρα το εγχείρημα του έχει να δώσει πολλαπλά μηνύματα στην κοινωνία και αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να παρακινηθούν και άλλα άτομα με αναπηρία για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο καθένας μας έχει απεριόριστες δυνατότητες και το έδειξε αυτό ο Χαράλαμπος. Ο αθλητισμός έχει μόνο κέρδη», δήλωσε ο Γιώργος Καπελλάκης. 

Με την στήριξη της «Κωτσόβολος»

Βασικός υποστηρικτής του Έλληνα παραολυμπιονίκη στην μεγάλη του προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα ήταν η εταιρία «Κωτσόβολος», στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του προγράμματος «τεχνολογία χωρίς εμπόδια».

«Το ονειρεύτηκα και το πίστεψα! Αυτό το βήμα το εκμυστηρεύτηκα σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι με στήριξαν ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια είχα δίπλα μου τον μεγάλο χορηγό μου, τον «Κωστόβολο», που άκουσε προσεχτικά το όνειρο μου. Γιατί τα όνειρα όρια δεν έχουν και πρέπει να προσπαθούμε γι΄αυτά, για τα «θέλω» μας ώστε να δείχνουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε δυνατοί και μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πάρα πολλά πράγματα. Ο «Κωτσόβολος» στηρίζει πάντα τέτοια όνειρα, το έκανε πράξη».

taiginidis

Η Pr και CSR της «Κωτσόβολος», Κωνσταντίνα Λεβαντή δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για το επίτευγμα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη αλλά και για το γεγονός ότι στην όλη προσπάθεια βασικός αρωγός ήταν η εταιρία της. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγκινημένοι, περήφανοι για αυτό το τόσο σημαντικό επίτευγμα του Χαράλαμπου. Ήταν τιμή μας που μας εμπιστεύτηκε να στηρίξουμε αυτό το μοναδικό εγχείρημα γιατί στην «Κωτσόβολος» νιώθουμε χρέος να φωτίζουμε και να δυναμώνουμε τέτοιες προσπάθειες που μεταφέρουν τόσο δυνατά μηνύματα για μια καλύτερη ζωή! Κανένα εμπόδιο, κανένας φόβος δεν πρέπει να σταματά τα όνειρα μας και όσα θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας. Αντίθετα πρέπει να τα μετατρέπουμε σε δύναμη και να προχωράμε μπροστά. Μπάμπη σε ευχαριστούμε πολύ, μας έκανες υπερήφανους! Πολλά συγχαρητήρια!», δήλωσε η εκπρόσωπος της «Κωτσόβολος». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button