ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αρκαλοχώρι: Σκηνικό αδιεξόδου για την έξωση 11 οικογενειών από τους οικίσκους (vid)

Την ώρα που 11 περίπου οικογένειες στο Αρκαλοχώρι καλούνται μέχρι 31 Δεκεμβρίου να εγκαταλείψουν τους οικίσκους, γιατί πριν από το σεισμό δεν ήταν ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά ενοικιαστές, από την Κυβέρνηση διά στόματος Χρήστου Τριαντόπουλου, διευκρινίστηκε ότι εξαιρέσεις δεν θα γίνουν και ότι τα προβλεπόμενα θα τηρηθούν κατά γράμμα

  • Βέλη του υφυπουργού κατά του δήμου για την καθυστέρηση κατεδαφίσεων
  • Κάλεσε τους σεισμοπαθείς να υποβάλλουν άμεσα τους φακέλους τους ο Χρ. Τριαντόπουλος

Να εγκαταλείψουν τους οικίσκους στους οποίους ζουν μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι, ζητά η πολιτεία από 11 περίπου οικογένειες, που πριν το σεισμό δεν ήταν ιδιοκτήτες αλλά ενοικιαστές, με την  απόγνωση στην οποία περιέλθει, να μην  έχει προηγούμενο.

Με τα σπίτια στα οποία ζούσαν ως ενοικιαστές να μην έχουν ακόμη φτιαχτεί και σε όσα υπάρχουν τα ενοίκια να είναι τόσο ακριβά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τόσο η κ. Δέσποινα με τρία παιδιά και μηνιαίο εισόδημα 650 ευρώ, όσο και ο κ. Ηρακλής με αναπηρία 90%, η μόνη σκέψη που κάνουν είναι ότι μετά τις γιορτές θα βρεθούν στο δρόμο.

Ξεκάθαρος ότι το καθεστώς για τους ενοικιαστές δεν πρόκειται να έχει εξαιρέσεις από άλλες περιοχές και πως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πραγματοποιεί έλεγχο για την αξιοποίηση των οικίσκων, εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.

Με την νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή να μιλάει για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και για πισωγύρισμα της πολιτείας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος αναφέρθηκε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μανώλη Συντιχάκη, στο σχέδιο της Κυβέρνησης που στήριξε από την πρώτη στιγμή όπως είπε τους πληγέντες, ρίχνοντας βέλη στην απερχόμενη  δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις στις κατεδαφίσεις.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παράλληλα αναφερόμενος στις καθυστερήσεις και τους λιγοστούς φακέλους που έχουν κατατεθεί και προχωρήσει, ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν στην ενίσχυση με προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης και Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ζητώντας από τους πολίτες να προχωρήσουν στην υποβολή των φακέλων τους για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button