Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Στα …μαχαίρια Μακρόν και Σολτς με φόντο τον Ουκρανικό πόλεμο;

Στο χειρότερο σημείο τους φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις του Εμμανουέλ Μακρόν και του Γεμρναού καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Είναι κάτι που επισημαίνει με ανάλυση που κάνει ο ανεξάρτητος Γερμανός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής δρ Γκρέγκορ Σπίτζεν. Και προφανώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι  τις τελευταίες μέρες τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συζητούν για «ανοιχτή επίδειξη διχόνοιας» μεταξύ τους.

Αφού ο Μακρόν δήλωσε πρόσφατα ότι αρνείται να αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων της ΕΕ στην Ουκρανία, ο Σολτς απέρριψε την ιδέα τονίζοντας ότι «δεν θα σταλούν εκεί στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος» από ευρωπαϊκά κράτη ή μέλη του ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει εδώ και καιρό ένας ορισμένος ανταγωνισμός» μεταξύ Μακρόν και Σολτς και το θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία απλώς επιδείνωσε τις υπάρχουσες αντιφάσεις», δήλωσε ο Σπίτζεν και πρόσθεσε και τα εξής:
«Η άστοχη πρωτοβουλία της Γαλλίας για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία έκανε τον Μακρόν να φαίνεται πολύ ανόητος. Η πρωτοβουλία δεν υποστηρίχθηκε καν από τα κύρια αντιρωσικά γεράκια του ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία. Η ιδέα θεωρήθηκε επίσης αρνητική στις ΗΠΑ», τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι ενώ «παθιασμένοι εθελοντές από τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων πολεμούν ήδη και πεθαίνουν στην ΟυκρανίΑ, οι περισσότεροι στρατιώτες των ευρωπαϊκών στρατών δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος σε σύγχρονο πόλεμο. Παράλληλα τόνισε πως «στο τέλος της ημέρας, η Δύση, βλέποντας ότι ο πόλεμος χάνεται, θα δελεάζει όλο και περισσότερο την Ουκρανία να κάνει μια ξεχωριστή ειρήνη».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button