ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σήμερα ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού

Με τις υπογραφές περίπου 1.335.000 Ελλήνων πολιτών, που ζητούν να αλλάξει ο νόμος για την ασυλία των πολιτικών και να διευκολυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης στη χώρα, εμφανίζεται σήμερα για δεύτερη φορά στο ευρωκοινοβούλιο η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού.

 

 

Το αίτημα να χυθεί άπλετο φως και να επιρριφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών έχει καταστεί πλέον κεντρικό θέμα στις Βρυξέλλες, καθώς είναι εκκωφαντικές και οι καταγγελίες της Ευρωπαίας εισαγγελέως Λάουρα Κόβεσι, ότι το πλέγμα των νόμων στην Ελλάδα δυσκολεύει το έργο εντοπισμού ευθυνών για υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα.

 

Η κυρία Καρυστιανού θα μιλήσει στις 4 το απόγευμα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δίνοντας συνέχεια στην επίπονη, αλλά και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουν οι συγγενείς των 57 νεκρών για δικαίωση.

 

Το κλίμα για την κυβέρνηση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι εξαιρετικά βαρύ, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, στο οποίο κατέληξε η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και το οποίο ενισχύει την αίσθηση περί συγκάλυψης. Η άρνηση ευθυνών για την πολιτική ηγεσία, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις και για το λεγόμενο «μπάζωμα», για το οποίο δεν έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις, έχει προκαλέσει αγανάκτηση και οργή ακόμα και σε μετριοπαθείς δυνάμεις, κάθε άλλο παρά εχθρικές ιδεολογικά προς τη ΝΔ. Σημειωτέον ότι το πόρισμα της γαλάζιας πλειοψηφίας, όπως και οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής ή και άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων, θα συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο μεθαύριο Τετάρτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button