ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Παρατείνεται χρονικά ο τουρισμός κρουαζιέρας – Αυξημένες προσεγγίσεις στο Ηράκλειο (vid)

Ηράκλειο

Παρατείνεται χρονικά ο τουρισμός κρουαζιέρας – Αυξημένες προσεγγίσεις στο Ηράκλειο (vid)

Διάχυτη είναι η ικανοποίηση για την άνοδο των επισκεπτών, παρόλο που υπήρξαν και ακυρώσεις λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Χαμόγελα ικανοποίησης στον Οργανισμό Λιμένος με φόντο τη σημαντική άνοδο στους επιβάτες κρουαζιέρας και τις αυξημένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων οι οποίες θα αγγίξουν τις 269 μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας παρατείνεται και τους χειμερινούς μήνες, καθώς τα τελευταία κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν το Ηράκλειο τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία.
Αύξηση της τάξεως του 27% καταγράφεται στους επιβάτες κρουαζιέρας το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, με τους επισκέπτες να ανέρχονται σε 344.332 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Αμερικανοί, Ιταλοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Καναδοί, Αυστραλοί και Γάλλοι. 
Κλίμα ικανοποίησης προκαλεί το γεγονός ότι παρατείνεται και τους χειμερινούς μήνες η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου, κάτι που μεταφράζεται σε 39 κρουαζιερόπλοια με περισσότερους από 40.000 επιβάτες. 
Την ικανοποίησή του εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κάνοντας λόγο για σημαντική οικονομική ένεση στην τοπική αγορά από τον τουρισμό κρουαζιέρας. 
Ωστόσο, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, υπήρξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ακυρώσεις στις προσεγγίσεις 6 κρουαζιερόπλοιων με 12.000 περίπου επιβάτες.  

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button