ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αλτσχάιμερ: Ένας στους δέκα Έλληνες ασθενής ή φροντιστής – Θετική η επίδραση μουσικής στους πάσχοντες (vid)

Tα πρώτα σημάδια και η καθυστερημένη διάγνωση της τρίτης σε θνησιμότητα ασθένειας

Σε ένα μείζον ιατρικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα έχει εξελιχθεί η νόσος Αλτσχάιμερ, καθώς πρόκειται για την τρίτη σε θνησιμότητα ασθένεια, από την οποία πλήττονται 160.000 άνθρωποι πανελλαδικά. Όπως αναφέρει η ιατρική κοινότητα, σε πολλές περιπτώσεις η διάγνωση της νόσου πραγματοποιείται καθυστερημένα, καθώς οι ασθενείς φαίνεται να αμελούν τις αρχικές ενδείξεις. 

Μπορεί να μην υπάρχει σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα θεραπεία, ωστόσο οι ειδικοί ανακαλύπτουν τρόπους για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των ασθενών. Η θετική επίδραση που έχει η μουσική στον εγκέφαλο βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, βασικές περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μουσική μνήμη είναι σχετικά άθικτες από το Αλτσχάιμερ, με αποτέλεσμα συχνά να διατηρούνται μουσικές μνήμες και να μην επηρεάζονται από τη νόσο. Σε αυτή τη περίπτωση η μουσική λειτουργεί ως μια μη φαρμακευτική παρέμβαση που μπορεί να προσφέρει ηρεμία στον ασθενή. 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου ήχησαν τραγούδια μιας άλλης εποχής από τον Μουσικό Σύλλογο «Απόλλων», προκαλώντας τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του κοινού. 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button