Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Οι Αγγλοσάξονες σπρώχνουν τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένη σύρραξη”

Την άποψη ότι οι αγγλοσαξονικές δυνάμεις σπρώχνουν τη Μέση Ανατολή προς έναν γενικευμένο πόλεμο ο οποίος μάλιστα οδηγεί σε μια έξαρση της τρομοκρατίας αλλά και σε εκατομμύρια προσφυγικές ροές, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ.

«Μπορούμε να δούμε τους Αγγλοσάξονες να σπρώχνουν κυριολεκτικά τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου. Η πολιτική της Δύσης εμφανίζεται πλήρως στην Ουκρανία, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής περιλαμβάνει επίσης ένα κύμα τρομοκρατίας και εξτρεμισμού, διαλυμένες ζωές, συντετριμμένες οικογένειες και ροές εκατομμυρίων προσφύγων», πρόσθεσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους περιελάμβαναν προσπάθειες να σπείρουν χάος σε διάφορα μέρη του κόσμου, να βάλουν χώρες και έθνη εναντίον του άλλου και να αυξήσουν τις εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις. Η Δύση έχει συνηθίσει να λύνει τα δικά της προβλήματα σε βάρος των άλλων και να εκμεταλλεύεται τους πόρους κάποιου άλλου», εξήγησε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button