Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Δ. Καραμάνης: «Συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο Λεβαδέων»

Η Ομάδα εργασίας Οικονομικών του συνδυασμού «Αλλάζουμε Σελίδα» του υποψήφιου Δημάρχου Λεβαδέων, Δημήτρη Καραμάνη, δηλώνει ότι συνεχίζονται με αυξητικό ρυθμό και το 2023 οι απευθείας αναθέσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:

Σε άνω των οκτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (864.826,41€) ανέρχονται οι δεκάδες απευθείας αναθέσεις από το Δήμο Λεβαδέων και για το 2023 χωρίς καμία δημοσιότητα (έντυπη ή στο site του Δήμου) και πάντα με πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ένα προμηθευτή, για το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρίσκονται δημοσιευμένα στη Διαδικτυακή Πύλη Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και είναι ανοιχτά δημόσια δεδομένα.

Σε σύγκριση με τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων του 2022 (1.068.538,37€ σε 12 μήνες) παρατηρούμε αύξηση περίπου 20% το 2023 (864.826,41€ σε 8 μήνες).

Σε μια περίοδο που βαθιά κρίση μαστίζει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του διευρυμένου Δήμου Λεβαδέων σίγουρα θα ήταν πιο δίκαιο για τους επιχειρηματίες και πιο ωφέλιμο για τους πολίτες, να δινόταν η ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας επαγγελματίες / επιχειρηματίες να καταθέτουν προσφορές και έτσι να διεκδικούν κι εκείνοι μερίδιο σε υπηρεσίες, έργα και προμήθειες του Δήμου μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Εντύπωση, προκαλούν τρεις απευθείας αναθέσεις τον Ιούλιο του 2023 που σχετίζονται με το νέο Δημαρχείο συνολικής αξίας 102.000€.

Οι δυο αφορούν τις υπηρεσίες μεταφοράς αξίας 70.200€ με ανάδοχο εταιρεία με έδρα τη Λαμίας και η μια αφορά προμήθεια επίπλων αξίας 32.000€ με ανάδοχο εταιρεία με έδρα το Περιστέρι Αττικής. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν έγινε έρευνα αγοράς και διαβούλευση με περισσότερους από έναν προμηθευτές και κυρίως με τους επαγγελματίες του επίπλου και των μεταφορών στη πόλη μας οι οποίοι είναι πολλοί και αξιόλογοι.

Δες τους γνωρίζει ο Δήμαρχος;
Δεν θα ξανακαλέσουμε λοιπόν τον απερχόμενο Δήμαρχο να σεβαστεί τον Δήμο και τους Δημότες και να αλλάξει μέθοδο ανάθεσης για υπηρεσίες και προμήθειες.
Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν…”

Ομάδα εργασίας Οικονομικών
«Αλλάζουμε Σελίδα»

The post Δ. Καραμάνης: «Συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις από τον απερχόμενο Δήμαρχο Λεβαδέων» appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button