Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Κίνα είναι …ένα εργαλείο στα χέρια του Πούτιν!»

«Η Κίνα είναι όργανο στα χέρια του Πούτιν!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι σχολιάζοντας την απόφαση της να μην συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής για την ειρήνη όπως αποκαλείται που θα διεξαχθεί στην Ελβετία. Το σχόλιο το έκανε κατά την διάρκεια ομιλία του σε φόρουμ ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη. Ο Ζελένσκι είναι φανερά ενοχλημένος από τους παγκόσμιους ηγέτες που δεν θα δώσουν τελικά το παρών.

«Ήθελα πολύ να συναντηθώ με την ανώτατη ηγεσία της Κίνας αλλά αρνήθηκε να είναι εκεί. Η Κίνα είναι ένα εργαλείο στα χέρια του Πούτιν και εργάζεται για να εμποδίσει άλλες χώρες να έρθουν στη σύνοδο κορυφής της ειρήνης. Η Ρωσία, χρησιμοποιώντας την κινεζική επιρροή στην περιοχή, χρησιμοποιώντας επίσης Κινέζους διπλωμάτες, κάνει τα πάντα για να διαταράξει τη σύνοδο κορυφής της ειρήνης», είπε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι. Όπως δείχνουν τα πράγματα, μόνο εκπρόσωποι δυτικών χωρών θα δώσουν το παρών στην Ελβετία μεταξύ αυτών ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Ζελένσκι επέκρινε επίσης και τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, που επίσης απάντησε αρνητικά στο να δώσει το παρών στην Ελβετία, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν άχρηστο λόγω της απουσίας της Ρωσίας. Παράλληλα, είπε ότι η Ουκρανία έχει προτάσεις να κάνει στη σύνοδο κορυφής ως βάση για την ειρήνη, που αφορούν την πυρηνική ασφάλεια, την επισιτιστική ασφάλεια, την απελευθέρωση αιχμαλώτων πολέμου και την επιστροφή των παιδιών της Ουκρανίας που απήχθησαν από τη Ρωσία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button