ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Λουλούδια και δώρα στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή (pic)

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Κρήτης  κ. Βαγγέλης Παπαδάκης και τα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία της Κρήτης και αντάλλαξαν ευχές με τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές

Στο πλαίσιο  του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή  ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Κρήτης  κ. Βαγγέλης Παπαδάκης και τα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία της Κρήτης, αντάλλαξαν ευχές και πρόσφεραν λουλούδια στις νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αλλά και κορνίζες  με αφίσες κατά της βίας απέναντι στους νοσηλευτές και Ιατρούς που θα τοποθετηθούν σε ειδικά σημεία στα νοσοκομεία.  

Ο πρόεδρος δε της ΕΝΕ Κρήτης κ. Βαγγέλης Παπαδάκης  με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Νοσηλευτή, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η σημερινή μέρα είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα παγκοσμίου εορτασμού αφιερωμένη στους Νοσηλευτές, στους συγχρόνους Ήρωες με την σημαντική και διαρκή συνεισφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους πολίτες της χώρας, που σε συνεργασία με τους ιατρούς και τους άλλους επαγγελματίες υγείας, με δεξιότητες, γνώσεις, αυταπάρνηση και αυτοθυσία,  κρατούν  όρθιο το ΕΣΥ. 

Με αφορμή  την Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών  για άλλη μια φορά  ζητούμε  η πολιτεία να αναγνωρίσει περισσότερο την προσφορά των Νοσηλευτών  προχωρώντας με την βοήθεια του Επιμελητηρίου των Νοσηλευτών, την ΕΝΕ, στην ικανοποίηση όλων  των δικαίων αιτημάτων του κλάδου, όπως η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά,  την χορήγηση  κίνητρων οικονομικών και μη , την επικαιροποίηση – αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων… κλπ,  αλλά και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στελεχώνοντας κατάλληλα όλες  τις δομές του ΕΣΥ, ισχυροποιώντας το ρολό του Νοσηλευτή, αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας σε όλα τα επίπεδα όλες τις παρεχόμενες, υπηρεσίες υγείας, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδάκης ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button