Διεθνής επικαιρότητα

Ισραήλ: Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ παραμένουν στη Μ. Ανατολή – «Σε ετοιμότητα η Αεροπορία»

Πρόσθετα στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ που είχαν μεταφερθεί στη Μέση Ανατολή πριν από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ παραμένουν σε ισχύ, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Υποστράτηγος Πατ Ράιντερ.

Τα σχόλια του Ράιντερ έρχονται καθώς το Ισραήλ συζητά πιθανά αντίποινα στην επίθεση του Ιράν, σύμφωνα με το CNNi.

«Όπως είπε (ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν), τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση, αλλά προφανώς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή και όπως αποδείχθηκε το Σαββατοκύριακο, θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστείτε το Ισραήλ», είπε ο Ράιντερ.

Channel 12: «Η αεροπορία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για αντίποινα στο Ιράν»

Το Channel 12 του Ισραήλ ανέφερε ότι η αεροπορία έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για αντίποινα στο Ιράν.

Μετά την τρίτη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου, τόσο ο IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) όσο και ο στρατηγός Χαλέβι προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει απάντηση στην επίθεση μεγάλης κλίμακας του Ιράν.

Παρά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ για συγκράτηση, στο Ισραήλ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Καναλιού 12, ξεκίνησαν προετοιμασίες και ήδη ολοκληρώθηκαν για τα αντίποινα στην Τεχεράνη.

Ο Χαλεβί, μιλώντας στη στρατιωτική βάση Νεβατίμ, η οποία χτυπήθηκε από πέντε πυραύλους κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν κοιτάμε μπροστά, εξετάζουμε τα βήματά μας. Η εκτόξευση τόσων πολλών πυραύλων Κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ισραηλινό έδαφος θα αντιμετωπιστεί με απάντηση».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button