ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Βλέπουν” αστοχίες στον σχεδιασμό της άσκησης σεισμού “Mίνωας” που έβγαλε εκτός τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα (vid)

ακρόαση άρθρου

“Βλέπουν” αστοχίες στον σχεδιασμό της άσκησης σεισμού “Mίνωας” που έβγαλε εκτός τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα (vid)

Οι εξελίξεις προκάλεσαν αναστάτωση και προβληματισμό, με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Γιάννη Λεονταράκη να κάνει λόγο για αστοχία στον επίμαχο σχεδιασμό

Χωρίς τη συνδρομή των δημόσιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νησιού, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΕΛΜΕΠΑ και όχι μόνο, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντισεισμική άσκηση “Μίνωας” στην Κρήτη, υπό τον Ευθύμιο Λέκκα, τον ερχόμενο Απρίλιο, όπως αποκάλυψαν το neakriti.gr και η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

Αυτό προκύπτει από τη σύνθεση της ομάδας έργου σχεδιασμού της άσκησης, καθώς δεν ζητήθηκε η συνδρομή των ιδρυμάτων και ερευνητών της Κρήτης, με τον όλο σχεδιασμό να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν αναστάτωση και προβληματισμό, με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Γιάννη Λεονταράκη να κάνει λόγο για αστοχία στον επίμαχο σχεδιασμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Αντιθέτως, στην άσκηση “Μίνωας” μετέχουν μεταξύ άλλων διδάσκοντες από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο και τη στιγμή που για παράδειγμα το ΕΛΜΕΠΑ διαθέτει μεταξύ άλλων Ινστιτούτο Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Γεωκαταστροφών και όχι μόνο.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button