ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Τρέμουν την επόμενη βροχή – Καμπανάκι αγωνίας για χείμαρρο στα Κανάλια – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Η οργή για τους κατοίκους των Καναλίων έχει ξεχειλίσει, καθώς δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου κι ενώ η περιοχή αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πλημμυρισμένης Κάρλας, ο χείμαρρος «Σκλάβος» στην κοινότητα Καναλίων παραμένει ακαθάριστος.

Φερτές ύλες, μεγάλοι όγκοι από πέτρες και αδρανή υλικά και κορμοί δέντρων έχουν κυριολεκτικά σκεπάσει την κοίτη του ποταμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επόμενη βροχή.

Την ώρα που ακόμη υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που σε διάσπαρτα σημεία της περιοχής αδυνατούν να έχουν πρόσβαση, καθώς ακόμη τα νερά και οι λάσπες καθιστούν ανέφικτη τη διέλευση οχημάτων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ολιγωρία των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, που κατ΄ ελάχιστον θα έπρεπε να έχουν παρέμβει για την απομάκρυνση τουλάχιστον των φερτών υλών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χείμαρρος βρίσκεται έξω από το χωριό, στην πλευρά με την οποία συνορεύει ο δήμος Ρήγα Φεραίου με χωριά και οικισμούς της γειτονικής Λάρισας.

Αν εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα και ο χείμαρρος υπερχειλίσει, οι κάτοικοι των Καναλίων εκτιμούν πως θα αποκοπεί οποιαδήποτε κυκλοφορία προς τα χωριά Καλαμάκι, Καστρί και Αη Γιάννη που ανήκουν στον νομό Λάρισας.

Το πρόβλημα ανέδειξε με δημόσια ανάρτησή του στα social media ο Θωμάς Λούμας, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στην περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στον δήμο Ρήγα Φεραίου που δεν έχουν κουνήσει… το δαχτυλάκι τους, προκειμένου να γίνει παρέμβαση στο συγκεκριμένο ποτάμι.

«Πέρασαν δύο μήνες και η πολιτική προστασία του κράτους, της περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και του δήμου Ρήγα Φεραίου δεν έχουν κουνήσει ούτε μια πέτρα από τις μεγάλες ζημιές που επήλθαν από τις νεροποντές του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα ο ποταμός Σκλάβος της κοινότητας Καναλιών, στην περιοχή Ξηρόκαμπου έχει μείνει ανέγγιχτος όπως φαίνεται και στις εικόνες. Τι περιμένουν; Να έρθουν πάλι οι Ολλανδοί να βγάλουν καινούργιο πόρισμα για το ποιος φταίει για τις καταστροφές; Ελεος!».

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button