ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θετική εξέλιξη για το φράγμα Πλατύ αλλά στο βάθος επικοινωνιακή εκμετάλλευση

«Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, προσωπικά για εμένα, δεν ήταν ποτέ αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Σε μια κοινωνία που δοκιμάζει τις αντοχές της, στους χιλιάδες κατοίκους, αγρότες και παραγωγούς της Μεσαράς, η εξαγγελθείσα υπογραφή των Συμβάσεων Χρηματοδότησης, του Φράγματος του Πλατύ ποταμού, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποτελεί, αναμφίβολα, θετική εξέλιξη.

Επειδή γνωρίζουμε τις μεγάλες καθυστερήσεις ανάλογων έργων, εκφράζω την πεποίθηση ότι το αρμόδιο Υπουργείο, οφείλει να διδαχθεί από τα λάθη προηγούμενων και να συμπεριλάβει σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και κατασκευής του Φράγματος του Πλατύ, τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Κρήτης, με προτεραιότητα στην Περιφέρεια Κρήτης. Ένα έργο που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα στη Μεσαρά, αξίζει τη στήριξη όλων μας.

Για το λόγο αυτό με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, εξαντλώντας όλα τα θεσμικά περιθώρια, ανέδειξα τόσο τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, όσο και την ανάγκη για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χρηματοδότησή του», δήλωσε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button