Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Δυσαρεστημένοι στην ΕΕ για τις εκλογές της Ρωσίας

Δυσαρέσκεια εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκλογές της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο επικεφαλής της διπλωματίας του μπλοκ, Josep Borrell, λέγοντας ότι «φέρεται ότι διεξήχθησαν σε περιορισμένο πολιτικό περιβάλλον». Σε σχετικό έγγραφο αναφέρονται και τα ακόλουθα:

«Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα περιβάλλον συρρικνωμένου πολιτικού χώρου, το οποίο οδήγησε σε ανησυχητική αύξηση των παραβιάσεων των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εμπόδισε πολλούς υποψηφίους να μπουν στην διαδικασία των εκλογών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μίλησαν κατά της ρωσικής παράνομης επίθεσης. Αυτό στέρησε από τους Ρώσους ψηφοφόρους την πραγματική επιλογή και περιόρισε σημαντικά την πρόσβασή τους σε αξιόπιστες πληροφορίες».

Η ΕΕ σημείωσε επίσης ότι δεν αναγνωρίζει τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Κριμαία, τη Σεβαστούπολη και τις νέες ρωσικές περιφέρειες και απείλησε την πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση εκλογών σε αυτές τις ρωσικές περιοχές με συνέπειες.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock χαρακτήρισε τη Δευτέρα τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία «εκλογές χωρίς επιλογή», ​​οι οποίες φέρεται να διεξήχθησαν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με διαφάνεια, ανοιχτά και δημοκρατικά, σε αντίθεση με τις δυτικές δημοκρατίες, στη Ρωσία οι εκλογές είναι άμεσες, όπου η ψήφος όλων είναι σημαντική.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button