ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βασιλειές: Ετοιμάζουν «κάθοδο» στη ΔΕΥΑΗ με τους λογαριασμούς στο χέρι!

Ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα λάβουν, τόσο από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, όσο και από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα καθορίσουν και την περαιτέρω στάση τους…

Περισσότεροι από 25 κάτοικοι των Βασιλειών έχουν ετοιμάσει κείμενο διαμαρτυρίας για τους φουσκωμένους λογαριασμούς των εκατοντάδων έως και…χιλιάδων ευρώ και ετοιμάζονται να πάνε στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα διαμαρτυρηθούν και θα ζητήσουν σαφείς εξηγήσεις.

Ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα λάβουν, τόσο από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη, όσο και από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα καθορίσουν και την περαιτέρω στάση τους, με ορατό το ενδεχόμενο να αναθέσουν σε νομικό την υπόθεση τους, μην περιμένοντας πια καμία δικαίωση από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου.

Οι εν λόγω κάτοικοι είναι νέοι αποδέκτες φουσκωμένων λογαριασμών, πέρα από τις παλιότερες περιπτώσεις που είχε αποκαλύψει το neakriti.gr δεδομένου ότι τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα τοποθετήθηκαν σταδιακά και οι καταναλωτές “έτριβαν τα μάτια τους” κατά…περιοχή, βλέποντας πως παρά τις υποσχέσεις, οι καταναλώσεις που τους κοινοποιούσαν ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολικές και ως εκ τούτου, δεν θεωρούν ότι το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάσταση του ρολογιού.

Σύμφωνα με όσα λέει στο neakriti.gr ένας από τους κατοίκους που βρίσκονται επί ποδός, “στο κείμενο που υπογράφουμε γίνεται λόγος για την αντικατάσταση του ρολογιού, χωρίς να ειδοποιηθούμε. Έτσι μπαίνουν πολλά ερωτηματικά ως προς το κατά πόσον μηδενίστηκε το υδρόμετρο το καινούργιο. Όταν εγώ δεν είμαι εκεί, πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν μεταφέρθηκε από το παλιό ρολόι χρέωση στο καινούργιο; Ήταν απαράδεκτο να γίνεται μία τέτοια εργασία και να μην ειδοποιούνται οι καταναλωτές να είναι παρόντες”…

Αλλά η επιτροπή, βάζει και το θέμα των χρεώσεων ως εξής: “Αντί να μετρήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, έρχονται κάθε τρεις μήνες για παράδειγμα και βάζουν συσσωρευτικά τα κυβικά που έχουμε καταναλώσει. Και έτσι αυξάνεται και ανάλογα το κόστος του κυβικού. Εμείς τι φταίμε αν αυτοί δεν μπορούν να καταγράφουν τις καταναλώσεις κάθε μήνα”;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επιτροπή παραμένει “ανοιχτή” προκειμένου να εγγραφούν και άλλα μέλη. Ενώ είναι εξαιρετικά αναμενόμενο το επόμενο στάδιο να είναι η ανάθεση της υπόθεσης σε κάποιον δικηγόρο. Στην παρούσα φάση θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και θα υποβληθούν ενστάσεις για κάθε μέλος της επιτροπής.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα με τη χρέωση του νερού στις Βασιλειές έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Η ΔΕΥΑΗ απαντούσε “δεν έγραφαν τα παλιά ρολόγια και τα αλλάξαμε”…Ενώ όταν καταγγέλθηκε ότι τα νέα ρολόγια είναι χειρότερα τα άλλαξαν και αυτά σταδιακά, αντικαθιστώντας τα με ψηφιακά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button