ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Ο επιχειρηματίας Λούλης ζητά πίσω το ακίνητο που δώρισε στην «Κιβωτό του κόσμου» μετά τον διωγμό του π. Αντωνίου – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Την επιστροφή του ακινήτου που δώρισε στην «Κιβωτό του Κόσμου», το 2017, ζητάει με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λούλης.

Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό του Άνω Βόλου και ανήκε στην πρώην σύζυγο του επιχειρηματία, Όλγα Μάνου.

Πρόκειται για το δεύτερο οίκημα που ο επιχειρηματίας είχε εκχωρήσει στην οργάνωση, την οποία ίδρυσε ο πατέρας Αντώνιος, με σκοπό να βρουν στέγη τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, όμως, έξι χρόνια μετά τη δωρεά το εν λόγω ακίνητο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως χώρος φιλοξενίας παιδιών.

«Παραμένει αναξιοποίητο, υφίσταται τις αναπόφευκτες φθορές της εγκατάλειψης και σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της “Κιβωτού”» αναφέρεται στην αγωγή κι επισημαίνεται ότι μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων μηνών «ούτε στο μέλλον θα μπορεί αυτός ο σκοπός να πραγματοποιηθεί, εφόσον η πολιτεία έχει εκφράσει επισήμως τη βούλησή της για κατάργηση των εν λόγω δομών».

Στην αγωγή, επίσης, αναφέρεται πως ο επιχειρηματίας ήρθε σε επαφή με την «Κιβωτό» και πως αποφάσισε να δωρίσει τα δύο πολυτελή ακίνητα. Η πρώτη επαφή με την «Κιβωτό», όπως αναφέρει, έγινε το 2016, όταν η οικογένειά του αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του στο Διμήνι Μαγνησίας.

Τότε επικοινώνησε μαζί του ο πατέρας Αντώνιος και του εκδήλωσε την επιθυμία να αποκτήσει η «Κιβωτός του Κόσμου» το εν λόγω ακίνητο, για τη δημιουργία δομής ορφανών παιδιών.

Το ακίνητο ο επιχειρηματίας το προόριζε προς πώληση έναντι 4.500.000 ευρώ, αλλά τελικά πέρασε στην «Κιβωτό», τυπικών λόγω πωλήσεως, αλλά κατ’ ουσίαν λόγω δωρεάς.

Ο επιχειρηματίας μεταβίβασε το ακίνητο έναντι ποσού 1.000.000 ευρώ, το οποίο είχε τη δυνατότητα να καταβάλει η «Κιβωτός του Κόσμου», δωρίζοντας την υπόλοιπη αξία του ακινήτου, δηλαδή, 3.500.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας επίσης τις δαπάνες για τη στέγαση εξήντα παιδιών. Σύμφωνα με την αγωγή, το κόστος των εργασιών για το ακίνητο στο Διμήνι Μαγνησίας ανήλθε στα 762.700 ευρώ, τα οποία κατέβαλε ο επιχειρηματίας. Η «Κιβωτός», δηλαδή, έδωσε για το ακίνητο ουσιαστικά 237.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στην αγωγή, αυτή η πρώτη επαφή με την οργάνωση του προκάλεσε συγκίνηση, αλλά κι ενοχές για το χρηματικό ποσό που έλαβε. Έτσι, αποφάσισε να δωρίσει άλλο ένα ακίνητο στην περιοχή του Άνω Βόλου, η αξία του οποίου, το 2017, υπολογιζόταν στα 6.000.000 ευρώ.

Η δωρεά αυτού, σύμφωνα με τον Λούλη, πραγματοποιήθηκε με σύνθετο τρόπο, καθώς, όπως εξηγεί, το ακίνητο, προτού μεταβιβαστεί στην «Κιβωτό», ανήκε στη σύζυγό του και δεύτερη ενάγουσα. Αποφάσισαν να μεταβιβαστεί το ακίνητο στην «Κιβωτό» έναντι 1.000.000 ευρώ, το οποίο κατέβαλε ο επιχειρηματίας σε πολλές άτοκες δόσεις των 20.000 ευρώ.

Το ακίνητο μεταβιβάστηκε με σκοπό να λειτουργήσει εκεί ένα πρότυπο κέντρο παιδικής προστασίας – δομή φιλοξενίας των παιδιών. Και προς εκπλήρωση αυτού του σκοπού, ο επιχειρηματίας έκανε δαπάνες άνω του 1.000.000 ευρώ.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην αγωγή, όλο το διάστημα των εργασιών η «Κιβωτός» έδινε οδηγίες για τη διαμόρφωση του χώρου. Και όπως αναφέρεται στην αγωγή, το ακίνητο στον Άνω Βόλο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, για το λόγο αυτό και ζητά την επιστροφή του.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button