Διεθνής επικαιρότητα

Γεωργία: 11 νεκροί από κατολίσθηση – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Φονική κατολίσθηση σημειώθηκε στην ορεινή περιοχή Ράτσα, στο βορειοδυτική Γεωργία με τις Αρχές να δίνουν μάχη με τα νερά και τις λάσπες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών της χώρας.

«Τα πτώματα 11 ανθρώπων ανασύρθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση», δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ο οποίος επισκέφθηκε στην περιοχή της καταστροφής και έδωσε εντολή στον στρατό να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις έρευνας

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν περίπου 30 άτομα που αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες Πέμπτη στην περιοχή αυτή, όπου υπάρχουν πολλά τουριστικά θέρετρα.

Η κατολίσθηση έγινε την Πέμπτη (3/8) ύστερα από πολλές ημέρες με καταρρακτώδεις βροχές κοντά σε ξενοδοχείο στο Σόβι, ένα μικρό τουριστικό προορισμό στα βουνά της περιοχής Ράτσα. Λόγω της κατολίσθησης προκλήθηκαν ζημίες σε κατοικίες, στις γραμμές ηλεκτροδότησης, στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες.

«Επιζήσαμε σαν από θαύμα», δήλωσε σε γεωργιανά μέσα ενημέρωσης η Μαριάμ Μπεριανίντζε, 26 ετών, λέγοντας ότι πέρασε «δύο ώρες μισοθαμμένη» στη λάσπη. «Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν μπροστά στα μάτια μας και ελπίζω ότι θα βρεθούν ζωντανοί», πρόσθεσε η ίδια.

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα, συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή περίπου 400 πυροσβεστών, διασωστών» και μελών διαφόρων μονάδων της αστυνομίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. «Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών απομακρύνουν τους πολίτες από την περιοχή της καταστροφής», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι πάνω από 140 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button