Διεθνής επικαιρότητα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία και αεροπλάνα

Δύο πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού και κατασκοπευτικά αεροπλάνα για να υποστηρίξει το Ισραήλ αναμένεται να στείλει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε επίσημα το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. 

Η είδηση έγινε γνωστή από δημοσίευμα των «Times» και ενώ αρχικά η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει, το βράδυ υπήρξε και η επίσημη επιβεβαίωση. Τα σκάφη του Βασιλικού Στόλου που θα σταλούν στην περιοχή θα είναι το «RFA Argus» και το «RFA Lyme Bay».

«Η Βρετανία θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και αεροσκάφη εποπτείας με σκοπό να ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα», όπως ανακοινώθηκε.

Η βρετανική κυβέρνηση θα αποδεσμεύσει επίσης πρόσθετους πόρους για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού καταγράφηκαν 139 αντισημιτικές ενέργειες μέσα σε τέσσερις ημέρες – πενταπλάσιες σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι θα διατεθούν άλλα τρία εκατομμύρια στερλίνες (3,5 εκατ. ευρώ) στον οργανισμό που είναι αρμόδιος για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας.

Το τηλεοπτικό κανάλι Sky News μετέδωσε εξάλλου ότι δύο εβραϊκά σχολεία στο Λονδίνο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Δευτέρα για λόγους ασφαλείας.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button