Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Δέσμευση για παράταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας

Mε πρόσφατη απόφαση, το Υποθηκοφυλακείο Ιστιαίας καταργείται στις 29 Φεβρουαρίου και στη θέση του υπεισέρχεται το κατάστημα του Κτηματολογίου Χαλκίδας, ώστε να προχωρήσει στο πλαίσιο κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου η ψηφιοποίηση των αρχείων.

Ωστόσο, προς την κατεύθυνση της παράτασης της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας ανέλαβαν πρωτοβουλία ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης και ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς.

Για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκαν χθες το πρωί το κατάστημα του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα με τον άμισθο Υποθηκοφύλακα Ιστιαίας κ. Κων/νο Μακρή. Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Ζεμπίλης επικοινώνησε διαδοχικά με τον πρόεδρο της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ» κ. Στέλιο Σακαρέτσιο και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στους οποίους υπέβαλε το αίτημα της παράτασης λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου της Ιστιαίας μέχρι την ψηφιοποίηση των αρχείων.

Αργά το βράδυ ο κ. Κυρανάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ζεμπίλη και τον ενημέρωσε ότι το αίτημα για παράταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας γίνεται δεκτό.

The post Δέσμευση για παράταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button