ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την αναστολή έναρξης των σχολείων

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά την αναστολή έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία της Θεσσαλίας και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών» αναφέρει η Επιτροπή Περιοχή Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει:

«Η ανακοίνωση, λίγες ώρες πριν τους προγραμματισμένους αγιασμούς, με την αιτιολογία της επικείμενης καταιγίδας, που όμως είναι γνωστή εδώ και μέρες, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως μπούσουλας της κυβέρνησης είναι η λογική «πάμε κι όπου βγει».

Η αλήθεια είναι πως κυβέρνηση, Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και οι δημοτικές αρχές, δεν έχουν πάρει σχεδόν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την κακοκαιρία που έρχεται.

Έχουν αρνηθεί να υλοποιήσουν μια σειρά άμεσα μέτρα που έχει θέσει το ΚΚΕ, εδώ και μέρες, από την πρώτη στιγμή που στις μετεωρολογικές προγνώσεις παρουσιάστηκαν οι νέες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δεν διδάχτηκαν από τους 17 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές των προηγούμενων ημερών. Συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική τους!

Ταυτόχρονα αξιοποιούν την επικείμενη κακοκαιρία για να καλύψουν ότι τρεις εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ακόμα δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα τεράστια κενά και οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Πίσω από τη μετάθεση ευθυνών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση για το ποιος έχει την αρμοδιότητα στο να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων, γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η επιτελική ανικανότητα του αστικού κράτους, για το οποίο η μόρφωση των παιδιών του λαού θεωρείται και αυτή κόστος.

Ανασύρουν την χρεοκοπημένη μορφή της τηλεκπαίδευσης, που έχει καταδικαστεί από γονείς και εκπαιδευτικούς, για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση των σχολείων.

Το «έξυπνο» και «ψηφιακό» σχολείο των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. «πνίγεται» καθημερινά στην υποχρηµατοδότηση, την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση. Δεν χωράει στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και του λαού!

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση και αγώνας!

Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων χρειάζεται να γίνει υπόθεση της πάλης των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Διεκδικώντας:

– Την άμεση επισκευή και τον καθαρισμό των σχολείων και των σχολών με τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων (κτιριακοί, υγειονομικοί, τεχνικοί).

– Την καταγραφή και άμεση αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού με έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τον σκοπό αυτό.

– Την παροχή δωρεάν σχολικών ειδών, γευμάτων, εμφιαλωμένου νερού στους μαθητές και φοιτητές των πληγεισών περιοχών. Καθώς και την υλοποίηση ενός σχεδίου ψυχοκοινωνικής στήριξης και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μαθητών και γονιών με την αξιοποίηση όλου του αναγκαίου προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.)

– Την εξασφάλιση της μεταφοράς από και προς τα σχολεία των μαθητών που αδυνατούν να μετακινηθούν.

– Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με ειδική μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς των περιοχών που επλήγησαν με εξασφάλιση στέγασης και επιδότηση ενοικίου, δωρεάν μετακίνηση και σίτισης.

– Να προσληφθεί άμεσα όλο τα αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων με πλήρες ωράριο.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button