ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αρκαλοχώρι: 2 χρόνια μετά τον σεισμό πρέπει να φύγουν από τους οικίσκους – Αγωνία για τις οικογένειες που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο (vid)

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: 2 χρόνια μετά τον σεισμό πρέπει να φύγουν από τους οικίσκους – Αγωνία για τις οικογένειες που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο (vid)

Την απόφαση αποχώρησης που ελήφθη το 2022 από το υπουργείο υποδομών, καλούνται τώρα να εφαρμόσουν οι πληγέντες που πρέπει να έχουν φύγει από τους οικίσκους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023

  • Κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο σεισμόπληκτες οικογένειες (vid)
  • Δύο χρόνια μετά το σεισμό πρέπει να φύγουν από τους οικισμούς
  • Η απόφαση αποχώρησης του 2022 πρέπει να εκτελεστεί άμεσα
  • Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η απομάκρυνση από τους οικισμούς
  • Έτοιμος να απαντήσει με ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος
  • Κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο σεισμόπληκτες οικογένειες

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η απόγνωση οικογενειών στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι που σχεδόν δυο χρόνια μετά τα καταστροφικά Ρίχτερ, καλούνται να αποχωρήσουν από τους οικίσκους γιατί όπως τους ανακοινώνουν ήταν ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες ακινήτων όταν σημειώθηκε ο σεισμός.

Η κ. Δέσποινα 48 ετών μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε νόμιμα να κατοικεί σε έναν από τους οικίσκους, που παραχωρήθηκαν. Η ίδια και η οικογένεια της,  έως τότε ζούσαν σε σπίτι που ενοικίαζαν. Με απόφαση που ελήφθη από το υπουργείο υποδομών το 2022 και τους επιδόθηκε από το Δήμου Μινώα πεδιάδος πριν από λίγες μέρες η ίδια μαζί με τα τρία παιδιά της οφείλουν μέχρι 31/12ου να εγκαταλείψουν τον οικίσκο χωρίς να έχουν που να πάνε.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο κύριος Ηρακλής που στα 60 του χρόνια με 90% αναπηρία δηλώνει πικραμένος και εγκαταλελειμμένος από την πολιτεία. Χωρίς όπως λέει να έχουν δοθεί χρήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σπίτια που νοίκιασαν η πολιτεία τώρα του ζητά να βγουν έξω από τους οικίσκους χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να βρουν λύση για το που μπορούν να στεγαστούν.

Για έναν απαράδεκτο διαχωρισμό μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών έκανε λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο νεοεκλογής δήμαρχος της περιοχής, σημείωσε ότι μια τέτοια κατεύθυνση δημιουργεί αφόρητες αδικίες στη βάση μιας πολιτικής η οποία δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Τέτοιες αποφάσεις εγκατάλειψης των οικίσκων μέχρι τα τέλη του χρόνου έχουν λάβει συνολικά 11 οικογένειες από το Δήμου Μινώα πεδιάδος, με το Βασίλη Κεγκέρογλου να διευκρινίζει  ότι θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου οι οικογένειες αυτές να προστατευτούν και να μην καταλήξουν στο δρόμο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button