ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Διαφορά 40 ψήφων έφερε η επανακαταμέτρηση

Οι διορθωμένοι πίνακες δεν έφεραν τις αλλαγές που θα ικανοποιούσαν τις προσδοκίες των αιτούντων και που επί της ουσίας θα συνιστούσαν ανατροπές ή/και ανακατατάξεις στις λίστες των εκλεγμένων

Δεν είχαν ιδιαίτερες αλλαγές στην κατάταξη των εκλεγέντων και μη για τις περιφερειακές εκλογές στο Ηράκλειο τα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης των ψήφων από τα εκλογικά συνεργεία, που αναρτήθηκαν και επίσημα στην ιστοσελίδα του Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Η οριακή διαφορά των πρώτων επιλαχόντων στην Περιφέρεια Κρήτης έφερε το αίτημα για την επανακαταμέτρηση.

Αντίστοιχα ήταν τα αιτήματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και συνδυασμών. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι διορθωμένοι πίνακες δεν έφεραν τις αλλαγές που θα ικανοποιούσαν τις προσδοκίες των αιτούντων και που επί της ουσίας θα συνιστούσαν ανατροπές ή/και ανακατατάξεις στις λίστες των εκλεγμένων. Ειδικότερα, οι μεταβολές που εντοπίστηκαν αφορούν επί της ουσίας στον συνολικό αριθμό των σταυρών που έλαβε η υποψήφια στη Δημοτική Ενότητα Βασιλειών του Δήμου Ηρακλείου, Ελένη Παπουτσιδάκη, και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ηρακλείου με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη “Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε”, Ευγενία Τσατσάκη και Γιώργος Παπαδάκης (πυρηνικός). Στην περίπτωση του τελευταίου βεβαιώθηκαν επιπλέον 40 ψήφοι από εκλογικό τμήμα. Το επόμενο βήμα των υποψηφίων – εφόσον το αποφασίσουν – αφορά στην υποβολή ενστάσεων επί των επικαιροποιημένων αποτελεσμάτων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Διοικητικό Εφετείο για τους υποψήφιους στον Δήμο και στην Περιφέρεια, αντίστοιχα.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button