Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Πάνω από 2,5 χιλιάδες κόσμο στο 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ι.Μ Φθιώτιδος (βίντεο, φωτό)

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κάθε ηλικίας ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (31/7) το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο παραθαλάσσιο και δροσερό Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, υποδέχθηκε στην είσοδο του Κατασκηνωτικού Κέντρου όλους τους προερχομένους και τους καλωσόρισε, ενώ ο ίδιος προσωπικά επέδωσε τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας στους συμμετέχοντες σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ ήταν γεμάτο μουσική, χρώματα, γεύσεις και αρώματα, ενώ πραγματοποιήθηκε και ειδικό μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, για την ζωή και το έργο του οποίου αναπτύσσονται διάφορες δράσεις σε όλους τους χώρους του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ενώ οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» ερμήνευσαν τραγούδια του μεγάλου αυτού Έλληνα συνθέτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετείχαν ενεργά φορείς και σύλλογοι του τόπου, καθώς και καλλιτέχνες της Φθιώτιδος, εκθέτοντας διάφορα έργα τους.

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι παρευρισκόμενοι πέρασαν όμορφα πλάι στην θάλασσα, σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο τόπο, γευόμενοι ρουμελιώτικες γεύσεις, λίγο πριν την έναρξη της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου.

Δείτε βίντεο από τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών:

Βίντεο από το τραγούδι προς τιμήν του Οσίου Βησσαρίωνος:

 

Δείτε φωτογραφίες:

The post Πάνω από 2,5 χιλιάδες κόσμο στο 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ι.Μ Φθιώτιδος (βίντεο, φωτό) appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button