ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Καρδίτσα

Από τον κεντρικό πεζόδρομο Λάππα και από το τμήμα του μεταξύ της οδού Αν. Παπανδρέου και του πεζοδρόμου Βάλβη ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (8/1) οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην πόλη της Καρδίτσας.

Συνεργεία του αναδόχου του έργου οριοθέτησαν την περιοχή και απομάκρυναν τις μεγάλες ζαρντινιέρες ενώ έλεγξαν το χώρο για την ύπαρξη δικτύων.

Ακολούθως ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποξήλωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης. Πιο συγκεκριμένα η οριστική μελέτη του έργου που θα εκτελεστεί περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Την εκ νέου πεζοδρόμηση της οδού Μπλατσούκα και οδό Στεργίου Λάππα (από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Πλαστήρα)
  • Την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μ. Αλεξάνδρου (από την οδό Αθανασίου Διάκου της πλατείας έως την οδό Βασιαρδάνη)
  • Την προσθήκη επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, ενδοδαπέδιο, εναέριο ή επί στύλου, σε όλη την περιοχή μελέτης
  • Την προσθήκη νέου αστικού εξοπλισμού στον πεζόδρομο της οδού Μπλατσούκα και οδό Στεργίου Λάππα, στον πεζόδρομο τμήματος της Μ. Αλεξάνδρου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και τη διευθέτηση/αποκατάσταση του διατηρούμενου υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.
  • Την αποκατάσταση των φθορών της δαπεδόστρωσης σε όλη την περιοχή μελέτης
  • Την προσθήκη φυσικού φυτικού στοιχείου σε όλη την περιοχή μελέτης, για την βελτίωση του μικροκλίματος
    .

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Σβερώνης το έργο προγραμματίστηκε να ξεκινήσει αμέσως μετά τι γιορτές για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον εμπορικό κόσμο. «Το έργο αφορά καθαίρεση της παλιάς πλακόστρωσης με νέα σύγχρονα υλικά, ενώ περιλαμβάνει φωτισμό, ζαρντινιέρες και ουσιαστικά γίνεται η ανάπλαση ολόκληρου του κεντρικού πεζοδρόμου τμήμα του οποίου είχε εκτελεστεί με άλλη εργολαβία και του πεζοδρόμου Βάλβη μέχρι την περιοχή της Δημοτικής Αγοράς

Υπάρχει και το υποέργο που το «τρέχει» το Επιμελητήριο και αφορά την ανάπλαση των όψεων των καταστημάτων. Είναι έργο ΕΣΠΑ που θα ολοκληρώσει την ανάπλαση με στόχο όλη η περιοχή παρέμβασης να ξαναζωντανέψει, να συνδεθεί με τη Δημοτική Αγορά και ναα λειτουργήσει πραγματικά σαν Ανοικτή Αγορά προσελκύοντας και περισσότερους επισκέπτες στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 685.451 ευρώ.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button