Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Θεοδωρίδης σε Μουριάδη για Στέγη: Δήμαρχε, σε καλώ να συνταχθείς με τον κόσμο απ’ τον οποίον προέρχεσαι και στον οποίον ανήκεις…

Να αποσύρει το θέμα των εργασιών στα σκαλάκια της οδού Μητροπολίτου Προκοπίου από τις προσεχείς συνεδριάσεις τόσο της Δημοτικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί τον Θόδωρο Μουριάδη ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Με ανοιχτή του επιστολή στον Δήμαρχο Καβάλας, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας απευθύνεται «επί προσωπικού» στον «Θόδωρο που γνωρίζει» και του ζητά να μη διευκολύνει την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου στα σχέδιά της να προχωρήσει στην ανέγερση του «Κειμηλιαρχείου» της εκεί όπου για δεκαετίες στεγάζεται ο ιστορικός πολιτιστικός σύλλογος της πόλης μας.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής Θεοδωρίδη σε Μουριάδη:

«Δήμαρχε,
Βλέπω ότι παρά το εξώδικο που σου στείλαμε ως Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης και με το οποίο ζητούσαμε από τον Δήμο Καβάλας να μην προχωρήσει στις εργασίες που ζητάει ο Μητροπολίτης στα σκαλάκια της οδού Μητροπολίτου Προκοπίου, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση θεραπείας που υποβάλαμε προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, εσύ παρ’ όλα αυτά επιμένεις και επιδεικνύεις μία ανεξήγητη για μένα φούρια, να γίνουν αυτές οι εργασίες ενώ συγχρόνως αγνοείς επιδεικτικά το εξώδικό μας, μας απαξιώνεις και αρνείσαι να δώσεις μίαν απάντηση.

Προσπερνώ το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που αντιδρούν στα σχέδια του Μητροπολίτη, σε στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές. Τόσο στον πρώτο γύρο όσο και πολύ περισσότερο φυσικά στο δεύτερο γύρο.

Επικαλούμαι την ευαισθησία σου ως επιστήμονας μηχανικός αλλά και ως συνειδητοποιημένος πολίτης αυτής της πόλης και θα περίμενα να αντιδράσεις σε αυτό το έγκλημα που επιχειρείται να γίνει και που θα πληγώσει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και την εικόνα ενός από τα ομορφότερα και ανεκτίμητης αισθητικής και ιστορικής αξίας μέρη της Καβάλας.

Και ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς ο Θόδωρος Μουριάδης που γνωρίζω, αγνοεί και απαξιώνει τη μακρά διαδρομή, ιστορία και προσφορά του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στην πόλη, μέσα από τον κόσμο του οποίου και ο ίδιος εν πολλοίς γαλουχήθηκε αλλά και αναδείχθηκε.

Σε καλώ, σε πρώτη φάση, να αποσύρεις το θέμα τόσο από την ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής όσο και από την μεθαυριανή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και σε καλώ επίσης, με ηρεμία και νηφαλιότητα να ξανασκεφτείς και να αναθεωρήσεις την στάση σου και να συνταχθείς -σ’ αυτό το θέμα- με τον κόσμο απ’ τον οποίον προέρχεσαι και στον οποίον ανήκεις».

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button