ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Φράγμα Αναποδάρη: Ερώτηση στη Βουλή από τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη

Η κατασκευή του φράγματος θα εξασφαλίσει ποσότητα νερού 20 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, από την μέση ετήσια απορροή του χειμάρρου που υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού

Με ερώτησή του προς του υπουργούς Υποδομών-Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης θέτει το θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή του φράγματος του Αναποδιάρη. Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου το οποίο θα εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως και θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίλυση του αρδευτικού προβλήματος του νοτιοανατολικού τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης:

“Μελέτες που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες (ΔΕΗ, FEOGA, Yπ. Γεωργίας) και που διατηρούνται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καταδείξει την σημαντική ωφέλεια για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος του νοτιοανατολικού τμήματος του Νομού Ηρακλείου από την κατασκευή φράγματος στον Αναποδιάρη ποταμό.

Η θέση κατασκευής του φράγματος -περιοχή Δεμάτι Ν. Ηρακλείου είναι εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Κρήτης και προβλέπεται στη μελέτη διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του Νομού Ηρακλείου.

Η κατασκευή του φράγματος θα εξασφαλίσει ποσότητα νερού 20 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, από την μέση ετήσια απορροή του χειμάρρου που υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Για τη μελέτη του φράγματος αυτού απαιτείται πίστωση 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την επίλυση του αρδευτικού προβλήματος της χώρας. Αλλά και των επιστημονικών δεδομένων που προβλέπουν ερημοποίηση περιοχών της Μεσογείου λόγω ελλείψεως νερού τις επόμενες δεκαετίες.

Ερωτάσθε:

Εάν προτίθεσθε να διαθέσετε το απαιτούμενο ποσό  και να διακηρύξετε την μελέτη κατασκευής του έργου;”. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button