ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θα τραβήξει γραμμή ο Κυρανάκης – Συμφωνία με τους συμβολαιογράφους

Για την ψηφιοποίηση των μεταβιβάσεων στα ακίνητα

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση και πέτυχε συμφωνία με την Ένωση Συμβολαιογράφων, για την ψηφιοποίηση των μεταβιβάσεων στα ακίνητα. Όπως έχουμε αναφέρει ωστόσο, όταν το Μαξίμου αποφασίσει να προχωρήσει σχέδιο νόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω. Έτσι το 2024 αναμένονται δύο βήματα μπροστά.

«Το 2024 θεωρώ αυτονόητο να τραβήξουμε μια γραμμή και να ζητήσουμε τα συμβόλαια να φαίνονται πλέον σε ψηφιακή μορφή, υπογεγραμμένα ψηφιακά πάντα από τον συμβολαιογράφο χωρίς χειρόγραφες παραπομπές, για να μπορούν να είναι αναγνώσιμα και διαχειρίσιμα ψηφιακά από τον πολίτη οποιαδήποτε στιγμή, διότι δικό του είναι το ακίνητο τελικά». Αυτό ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

 

Και στο Δημόσιο

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα «έρχεται κάτι πολύ σημαντικό, η εξυπηρέτηση πολιτών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο σε όλες τις γλώσσες για όλες τις διαδικασίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Ο πολίτης θα μπορεί να κάνει διάλογο σε φυσική γλώσσα με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και να εξυπηρετείται και να παίρνει απαντήσεις για φυσική ή ψηφιακή διαδικασία, να του λύνει απορίες, να του μιλά για τα δικαιώματά του βάσει του νόμου. Αναμένεται να είμαστε, αν όχι το πρώτο, αλλά από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που θα βάλουν την κυβέρνηση να συνομιλεί με τον Έλληνα πολίτη μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτόν τον μηχανισμό θα δώσει και πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε λίγο καιρό».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button