ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Σεισμός: Το τρομακτικό σενάριο της μεγάλης άσκησης στην Κρήτη τον Απρίλιο (vid)

ακρόαση άρθρου

Σεισμός: Το τρομακτικό σενάριο της μεγάλης άσκησης στην Κρήτη τον Απρίλιο (vid)

Ξεκίνησε σήμερα η επί χάρτου άσκηση, που αποτελεί την προετοιμασία για τη μεγαλύτερη άσκηση σεισμού που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στη χώρα και θα γίνει στην Κρήτη μέσα στον Απρίλιο. Αν και το σενάριο της άσκησης που θα υλοποιηθεί σε δύο ημέρες, μία με επίκεντρο τα Χανιά και μία με επίκεντρο το Ηράκλειο, έχει αποφασιστεί ότι δεν θα κοινοποιηθεί μέχρι την έναρξη της άσκησης, εντούτοις θα περιλαμβάνει από ισχυρές δονήσεις και μετασεισμούς, κατάρρευση κτιρίων, κατολισθήσεις, τραυματισμούς και εκκενώσεις κτιρίων

Μεγάλες σεισμικές δονήσεις, κατάρρευση κτιρίων, κατολισθήσεις μέχρι και τσουνάμι αλλά και εκκενώσεις θα περιλαμβάνει το σενάριο της άσκησης Μίνωας που θα γίνει στην Κρήτη τον Απρίλιο.

Θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο παρουσία του πρωθυπουργού, με τους φορείς που θα συμμετέχουν να εκτείνονται από την μια έως την άλλη άκρη του νησιού.

Όπως είπε στην εκπομπή ώρα αιχμής ο υπεύθυνος Σχεδιασμού της Άσκησης Ευθύμης Λέκκας, στο πλαίσιο τη άσκησης θα υπάρξουν επιχειρήσεις εκκένωσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Σήμερα στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου  ξεκίνησε η επι χάρτου άσκηση. Η ανάλυση των δεδομένων που θα απαρτίζουν τμήματα της άσκησης αφού όλο το σενάριο δεν θα γίνει γνωστό, με στόχο οι υπηρεσίες να έρθουν  αντιμέτωπες με πραγματικά αιφνιδιαστικές συνθήκες.

Η επιλογή πάντως της Κρήτης δεν συνδέεται με κάποια πρόβλεψη για σεισμό.

Στην σημερινή ενημέρωση το παρών έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων από τις περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ αύριο την ενημέρωση θα παρακολουθήσουν φορείς, από το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button