Διεθνής επικαιρότητα

Γερμανία: Δίπλα στους πληγέντες απο τις σφοδρές πλημμύρες ο καγκελάριος Σολτς

Την αλληλεγγύη του κράτους υποσχέθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την επίσκεψή του στο Ζάαρλαντ, την περιοχή που επλήγη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Ο γερμανός καγκελάριος  διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τις αρχές της περιοχής για την αλληλεγγύη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο κ. Σολτς, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωι του Σαββάτου (18/7) το Κλαϊνμπλίτερσντορφ, δήλωσε ότι η προσοχή δίνεται τώρα στην παροχή άμεσης βοήθειας και πρόσθεσε ότι, όταν υποχωρήσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κινδύνου, «θα πρέπει να συμφωνήσουμε από κοινού τι πρέπει να γίνει για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Έχουμε μια καλή πρακτική αλληλεγγύης, καθώς, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη φυσική καταστροφή», δήλωσε ο καγκελάριος και διαβεβαίωσε ότι «μπορούν όλοι να βασιστούν στο ότι αυτό θα συμβεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Σολτς, μαζί με την πρωθυπουργό του κρατιδίου του Ζάαρ ‘Ανκε Ρέλινγκερ, επρόκειτο να λάβει μέρος σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στο Ζααρμπρύκεν, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε, προκειμένου οι δύο πολιτικοί να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές.

Η κυρία Ρέλινγκερ έκανε λόγο για την «πιο δύσκολη κατάσταση πλημμύρας» από την «πλημμύρα του αιώνα», η οποία είχε πλήξει την περιοχή πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Η πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η κατάσταση παραμένει ασαφής, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί «σοβαρές ζημιές» από την έντονη βροχόπτωση.

Στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του, ανέφεραν στη διάρκεια της νύχτας τοπικά ΜΜΕ.

Στο νοτιοδυτικό γερμανικό κρατίδιο του Ζάαρλαντ, οι δρόμοι ήταν βαθιά κάτω από το νερό και οι εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μεταφέρουν τους κατοίκους με βάρκες σε ασφαλές μέρος. Η πρωτεύουσα του κρατιδίου επλήγη σοβαρά.

Καταρρακτώδεις βροχές σε Βέλγιο και Αλσατία

Σφοδρές πλημμύρες έπληξαν την περιοχή της Λιέγης στο ανατολικό Βέλγιο κατά τη διάρκεια της νύχτας συνέπεια των καταρρακτωδών βροχών οι οποίες έπληξαν επίσης τη Γαλλία και τη Γερμανία με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button