Διεθνής επικαιρότητα

ΟΗΕ: 47 νεκροί από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε καταφύγια και σχολεία στη Γάζα

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές χθες Πέμπτη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άτομα που βρίσκονταν μέσα σε καταφύγια σε τέσσερις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του γραφείου ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Σχεδόν 20.000 εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο σε αυτές τις εγκαταστάσεις που διοικούνται από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) όταν «χτυπήθηκαν», σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τις 2 Νοεμβρίου, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στη Γάζα είχαν εκτοπιστεί εσωτερικά, με περισσότερους από 690.400 να έχουν καταφύγει σε 149 εγκαταστάσεις της UNRWA», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η κλιμάκωση των βομβαρδισμών έχει σκοτώσει 72 μέλη του προσωπικού της UNRWA και έχει προκαλέσει ζημιές σε 50 εγκαταστάσεις της υπηρεσίας από τις 7 Οκτωβρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τρία σχολεία που διευθύνει η UNRWA στους προσφυγικούς καταυλισμούς Jabalya και Al Shati χτυπήθηκαν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους, είπε σε συνέντευξή του ο γενικός επίτροπος της UNRWA.

Ο Lazzarini, Γενικός Γραμματέας της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, είπε ότι 4 από τα σχολεία της που μετατράπηκαν σε καταφύγια υπέστησαν ζημιές από αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες σκότωσαν τουλάχιστον 24 άτομα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button