Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παναγιώτη Κοντού

Η Περιφερειακή Παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, μέλους του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με καταγωγή από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κοντού.

Πρωτοπόρος, αγωνιστής και οραματιστής, με γνήσια αγάπη για την επιστήμη του, τη νέα γενιά και τους συνανθρώπους του, ο Παναγιώτης Κοντός υπηρέτησε με ήθος την ακαδημαϊκή κοινότητα επί σαράντα χρόνια, στην οποία προσέφερε πιστά και σε διοικητικά θέματα, από πολλές θέσεις. Παράλληλα διακρίθηκε για την σπουδαία επιστημονική και ερευνητική προσφορά του.

Γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αιτωλικού και ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Η.Π.Α.) στη Θεωρητική Γλωσσολογία.

Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε και διδάξει το σημαντικό γνωστικό αντικείμενο της κοινωνιογλωσσολογίας, ενώ είχε αναπτύξει και έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα κερδίζοντας επάξια την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του, υπηρετώντας πάντα το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ακόμη σημαντική υπήρξε και η προσφορά του στον Κυπριακό Ελληνισμό, αναδεικνύοντας το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για το μαρτυρικό νησί και για τον αγώνα του κυπριακού λαού. Ήταν μέλος της επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο από την ίδρυσή της (1985), καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Η παράταξή εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην σύζυγό του, Επίτιμη Καθηγήτρια Δήμητρα Θεοφανοπούλου-Κοντού, και στον γιο τους, Ιωάννη Κοντό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button